Almond chocolate chip kage

En fyldig og lækker mandel chokolade kage som går lige i hjertet på alle kage elskere.

Ingredienser

6 personer
20 g stenfri dadler
½ dl vand
60 g kokos olie
25 g kokossukker
1 æg
½ tsk vaniljeekstrakt
40 g mandelsmør
30 g peanut butter

Tørre ingredienser
10 g valnødder
20 g rismel
10 g havremel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
½ tsk salt
60 g chokolade

Fremgangsmåde


Kagedej

Gør en bradepande klar med et stort stykke bagepapir klar – smør bagepapiret med kokosolie. Stil til side.

Udsten dadlerne, hvis de ikke er udstenede. Kom de udstenede dadler, vand, kokosolie og kokossukker i en gryde og bring i kog. Fjern straks gryden fra varmen og lad den stå i 5-10 min. Dette er for at blødgøre dadlerne.

Blend massen i en blender indtil den er helt glat og ensartet.

Kom massen i en stor skål og pisk æg og vanilje ekstrakt i. Tilsæt peanutbutter og mandelsmør og pisk igen indtil dejen er glat.

 I en anden skål blandes de tørre ingredienser. Blend først valnødder og rismel til det har en tekstur som sand. Bland rismel/valnødde-blandingen med havremel, bagepulver, natron, salt og chokoladeknapper. 

Vend (forsigtigt!) de to blandinger sammen med en gummispartel. Vend kun lige til blandingen er ensartet. Kom dejen i de bagepapirbeklædte stålgastronormer. Sørg for at dejen bliver fordelt helt ud i hjørnerne.

Bag kagen ved 160-175 grader i ca. 15-20 minutter. Pas på ikke at bage kagen for meget – den skal være let lysebrun. Køl kagen ned.

 Velbekomme!

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Smagfulde gulerodsdeller, med den sprødeste melonsalat og en dejlig krydderurtedressing.

Smag på denne ret, som er den vegetariske version af chili con carne, med masser af lækre grønsager og varme krydderier, chokolade og kanel.

En super smagfuld burger med de lækreste smagselementer af det sprøde, søde, fede, og sure.

En fyldig og lækker mandel chokolade kage som går lige i hjertet på alle kage elskere.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet