Almond chocolate chip kage

En fyldig og lækker mandel chokolade kage som går lige i hjertet på alle kage elskere.

Ingredienser

6 personer
20 g stenfri dadler
½ dl vand
60 g kokos olie
25 g kokossukker
1 æg
½ tsk vaniljeekstrakt
40 g mandelsmør
30 g peanut butter

Tørre ingredienser 

10 g valnødder
20 g rismel
10 g havremel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
½ tsk. salt
60 g chokolade

Fremgangsmåde

Gør en bradepande klar med et stort stykke bagepapir klar – smør bagepapiret med kokosolie. Stil til side.

Udsten dadlerne, hvis de ikke er udstenede. Kom de udstenede dadler, vand, kokosolie og kokossukker i en gryde og bring i kog. Fjern straks gryden fra varmen og lad den stå i 5-10 min. Dette er for at blødgøre dadlerne.

Blend massen i en blender indtil den er helt glat og ensartet.

Kom massen i en stor skål og pisk æg og vanilje ekstrakt i. Tilsæt peanutbutter og mandelsmør og pisk igen indtil dejen er glat.

I en anden skål blandes de tørre ingredienser. Blend først valnødder og rismel til det har en tekstur som sand. Bland rismel/valnødde-blandingen med havremel, bagepulver, natron, salt og chokoladeknapper. 

Vend forsigtigt de to blandinger sammen med en gummispartel. Vend kun lige til blandingen er ensartet. Kom dejen i de bagepapirbeklædte stålgastronormer. Sørg for at dejen bliver fordelt helt ud i hjørnerne.

Bag kagen ved 160-175 grader i ca. 15-20 minutter. Pas på ikke at bage kagen for meget – den skal være let lysebrun. Køl kagen ned.

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

En dejlig simpel grøn, cremet og smagfuld suppe med ærter

Lækre og smagsfulde peberfrugter inspireret af det Israelske køkken

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag nyeder og vores yndlingsopskrifter 

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til at modtage e-mails fra Det Kærlige Måltid med nyheder fra organisationen. Vi registrerer om du åbner nyhedsbrevet samt hvilke links du klikker på. Vi oplyser ydermere om, at navn og e-mail sendes til et sikkert tredjeland.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke via et afmeldingslink i de modtagne mails eller ved at skrive til info@detkaerligemaaltid.dk. Læs mere om vores behandling af personoplysninger her.