Almond chocolate chip kage

En fyldig og lækker mandel chokolade kage som går lige i hjertet på alle kage elskere.

Ingredienser

6 personer
20 g stenfri dadler
½ dl vand
60 g kokos olie
25 g kokossukker
1 æg
½ tsk vaniljeekstrakt
40 g mandelsmør
30 g peanut butter

Tørre ingredienser 

10 g valnødder
20 g rismel
10 g havremel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
½ tsk. salt
60 g chokolade

Fremgangsmåde

Gør en bradepande klar med et stort stykke bagepapir klar – smør bagepapiret med kokosolie. Stil til side.

Udsten dadlerne, hvis de ikke er udstenede. Kom de udstenede dadler, vand, kokosolie og kokossukker i en gryde og bring i kog. Fjern straks gryden fra varmen og lad den stå i 5-10 min. Dette er for at blødgøre dadlerne.

Blend massen i en blender indtil den er helt glat og ensartet.

Kom massen i en stor skål og pisk æg og vanilje ekstrakt i. Tilsæt peanutbutter og mandelsmør og pisk igen indtil dejen er glat.

I en anden skål blandes de tørre ingredienser. Blend først valnødder og rismel til det har en tekstur som sand. Bland rismel/valnødde-blandingen med havremel, bagepulver, natron, salt og chokoladeknapper. 

Vend forsigtigt de to blandinger sammen med en gummispartel. Vend kun lige til blandingen er ensartet. Kom dejen i de bagepapirbeklædte stålgastronormer. Sørg for at dejen bliver fordelt helt ud i hjørnerne.

Bag kagen ved 160-175 grader i ca. 15-20 minutter. Pas på ikke at bage kagen for meget – den skal være let lysebrun. Køl kagen ned.

Scroll to Top

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag nyeder og vores yndlingsopskrifter 

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til at modtage e-mails fra Det Kærlige Måltid med nyheder fra organisationen. Vi registrerer om du åbner nyhedsbrevet samt hvilke links du klikker på. Vi oplyser ydermere om, at navn og e-mail sendes til et sikkert tredjeland.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke via et afmeldingslink i de modtagne mails eller ved at skrive til info@detkaerligemaaltid.dk. Læs mere om vores behandling af personoplysninger her.