Kylling på bagt hokkaido

Lækker ret med kylling og hokkaidogræskar. Oplagt til efterårs- og vintermånederne

Ingredienser

4 personer 

1 mellemstort hokkaidogræskar (600 g)
2 rødløg (200 g)
1 stor porre (200 g)
3 fed hvidløg
½ dåse kikærter (120 g)
Lidt ekstra jomfruolivenolie
½ bundt frisk timian 
½ økologisk citron
Flagesalt
Friskkværnet peber
Evt. cayennepeber
4 hele kyllingelår eller 8 kyllingeoverlår 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 

Skyl hokkaidoen grundigt. Skær den over på midten, og fjern kernerne med en ske. Skær den i mundrette stykker, og kom dem i et stort ovnfast fad med bagepapir. 

Skær rødløg i smalle både og porren i tykke skiver. Hak hvidløgene groft. Kom det hele i fadet med græskar. 

Hæld væden fra kikærterne, skyl dem godt, og kom dem i fadet sammen med olie, frisk timian, revet skal og saft fra citronen, flagesalt og peber. Tilføj eventuelt en smule cayennepeber, og vend det hele rundt. 

Læg kyllingelårene oven på grøntsagerne, drys med salt, og kom lidt ekstra frisk timian på. 

Sæt fadet i ovnen i 35-40 minutter, til grøntsagerne er netop møre, og kyllingen er gennemstegt. 

Scroll to Top

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag nyeder og vores yndlingsopskrifter 

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til at modtage e-mails fra Det Kærlige Måltid med nyheder fra organisationen. Vi registrerer om du åbner nyhedsbrevet samt hvilke links du klikker på. Vi oplyser ydermere om, at navn og e-mail sendes til et sikkert tredjeland.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke via et afmeldingslink i de modtagne mails eller ved at skrive til info@detkaerligemaaltid.dk. Læs mere om vores behandling af personoplysninger her.