Berigelse af måltider

Under sygdom er det vigtigt at få nok at spise for at dække kroppens behov for energi, og dermed undgå vægttab. Energi kommer fra protein, fedt og kulhydrat i maden. Protein er kroppens ”byggesten”. Under sygdom bliver kroppens protein i muskler og væv nedbrudt i større grad end normalt. Derfor er det godt at spise mad med mange proteiner som f.eks. kød, fisk, fjerkræ, ost, mælkeprodukter, æg, bønner, linser og kikærter. Fedt giver dobbelt så meget energi i forhold til kulhydrat og protein. Derfor er det også en god idé at spise mad med højere fedtindhold når appetitten er lav. Især det vegetabilske fedt er godt for din krop, bl.a. olier (raps -og olivenolie), fede fisk, nødder og avocado. Ved underernæring er det dog vigtigt at få fedtstoffer i alle former.

Olie/eddike dressing

1 spsk olivenolie
1 tsk æblecidereddike
1 tsk honning
salt og peber
tilsæt evt. friskhakket persille for en dejlig smag og noget grønt for øjet

Koldskålsdrik (ca. 2 portioner)

1,5 dl kærnemælk
1,5 dl ymer
½ dl piskefløde 38%
2 pasteuriserede æggeblommer
 1 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker

Ansøg om at modtage måltider

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet