Bliv frivillig

Hjælp med at lave eller bringe måltider til sygdomsramte familier

Hvorfor blive frivillig hos Det Kærlige Måltid?

Frivillige, unge som voksne, er Det Kærlige Måltids fundament. Vil du være en del af et inkluderende fællesskab, hvor madlavning og medborgerskab er nøgleordene?

Som frivillig hos Det Kærlige Måltid hjælper du akut sygdomsramte familier med at aflaste den tidskrævende opgave det er, at handle ind og lave mad, så familien i stedet kan fokusere på at få det bedre. 

Som ung frivillig (15-25 år) kan du gøre en forskel ved at hjælpe til i køkkenet, mens du som voksen frivillig (+25 år) kan hjælpe til som Kærligt Bud eller som prepper i køkkenet.

Du hjælper familierne med at genfinde madglæden og energien i en periode, hvor overskuddet er lavest, og styrker derigennem lokalsamfundet med din tid og indsats.

Sidst men ikke mindst bliver du en del af et stærkt og inkluderende fællesskab, hvor der er plads til alle – også til de knap så ressourcestærke. 

Ansøg om at blive frivillig i formularen herunder, så hører du hurtigst muligt fra en af vores frivilligkoordinatorer.

Tilmeld dig som frivillig

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Bliv ung frivillig (15-25 år)

Sammen med andre unge frivillige bliver du en del af et professionelt køkken, hvor vi laver veltilberedte, sunde og primært økologiske måltider til enkeltpersoner og familier i midlertidig krise på grund af alvorlig sygdom.

Måske ønsker du at:

  • udvikle dine madlavningskompetencer
  • dele ud af din erfaring
  • møde nye mennesker
  • hjælpe andre

Uanset årsag er der altid en plads til dig!

Sådan er forløbet som ung frivillig

Vi ser gerne, at du har lyst til at være tilknyttet i minimum tre måneder, hvor du selvfølgelig bliver lært op undervejs. Du får et diplom på grundkursus i gastronomi efter seks gange i køkkenet.

Madlavningen foregår tirsdage klokken 15.00-18.30 og onsdage klokken 15.00-18.00. Hver uge udgiver vi et vagtskema på Facebook, hvor du kan tilmelde dig efter først-til-mølle-princippet.

Som ung frivillig vil du træde ind i en tryg oplevelse og et stærkt fællesskab, der kredser om at lære, vokse og give tilbage til det samfund, du er en del af. Du opbygger venskaber med en masse fantastiske mennesker med det samme drive for at hjælpe mennesker, som du har.

Helt overordnet får du mulighed for at tage ansvar og gøre en forskel med en positiv, entusiastisk tilgang og attitude.

Har du tid og lyst til at være med på madlavningsholdet, hvor vi samles til et sjovt og lærerigt frirum i den gode sags tjeneste? Meld dig som frivillig nederst på siden, og så vender en af vores frivilligkoordinatorer tilbage til dig.

Beretning fra en frivillig

Bliv voksen frivillig (over 25 år)

Er du over 25 år, kan du blive frivillig som ”Kærligt Bud” eller “prepper”.

Kærligt Bud

Kærlige Bude sørger for at levere de færdigtilberedte måltider til modtagernes adresse. Du skal derfor som udgangspunkt have egen bil og kunne afsætte cirka to timer onsdag eftermiddag/aften. 

Du henter taskerne i køkkenet klokken 17.30 og kører derefter ud til modtagerne. Du melder dig selv på de dage, der passer dig, og du kan derfor tilrettelægge dine vagter efter eget skema.

Prepper

Du kan også blive prepper, som indebærer klargøring af råvarer til de unge i køkkenet omkring klokken 14-16.30 om tirsdagen og klokken 15-17.30 om onsdagen.

Hos Det Kærlige Måltid er alle velkomne, og vi vil gerne have så mange med på holdet som muligt! Vi er her på en fælles mission om at hjælpe lokalsamfundet.

Ønsker du at høre, hvilke opgaver du kan løfte som voksen frivillig hos Det Kærlige Måltid? Meld dig som frivillig nederst på siden, så vender en af vores frivilligkoordinatorer tilbage til dig.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet