Bønnesalat med belugalinser og feta

Mættende og lækker salat

Ingredienser

4 personer

75 g belugalinser
400 g grønne bønner (frosne kan også bruges)
Salt
1 lille rødløg (50 g)
1 dl solsikkekerner
1 stor håndfuld bredbladet persille
150 g feta

Dressing

Lidt ekstra jomfruolivenolie
Saften af ½ citron 
¼ tsk. salt 
1 knsp. peber 
1 knsp. cayennepeber 

Fremgangsmåde

Kog belugalinserne efter anvisningen på pakken. 

Nip enderne af de grønne bønner, og kog dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter, til de er knap møre. Hæld vandet fra bønnerne, og kom dem i en skål med koldt vand for at stoppe kogeprocessen. På den måde forbliver de helt sprøde. Hvis du bruger frosne bønner, skal de blot overhældes med kogende vand og stå et par minutter. 

Hak rødløget fint, og vend det med belugalinser, grønne bønner og solsikkekerner. Bland ingredienserne til dressingen sammen, og vend den i salaten. 

Vend til sidst friskhakket persille i, og pynt med smuldret feta på toppen. 

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Lækre og smagsfulde peberfrugter inspireret af det Israelske køkken

Mættende og farverig salat perfekt til efterårs- og vintermånederne

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet