Ingredienser
Karrysauce
220 g kartofler
350 g gulerod
140 g løg
2 fed hvidløg
1 spsk kokosolie
1,5 spsk karrypulver
1 dl vand
3 g grønsagsbouillon
450 g kokosmælk
Salt og sort peber
Kødboller
600 g hakket kalv og flæsk
1 tsk salt
5 spsk æggehvide
1 dl hvedemel
1 løg
2 dl letmælk
Sort peber
1 liter vand
20 g hønsebouillon
Eksotisk rissalat
2 dl brune ris
4 dl vand
200 g edamame (sojabønner)
1/2 rød peberfrugt
90 g ananas
2 spsk græskarkerner
2 spsk solsikkekerner
Fremgangsmåde
Karrysauce
Skær kartofler, gulerødder og løg i grove tern og hak hvidløg groft.
Varm kokosolien i en gryde og svits grøntsagerne i et par minutter. Tilsæt karry og svits lidt mere. Tilsæt vand, bouillon og kokosmælk og lad det koge med låg til grøntsagerne er møre.
Blend saucen med en stavblender eller lidt af gangen i en blender. Smag til med karry, salt og peber.
Kødboller
Hak løg fint. Bland kød godt med salt, så det bliver sejt. Tilsæt æggehvide og rør til farsen er samlet. Tilsæt mel, løg og peber og rør godt sammen. Kom så mælk i farsen lidt af gangen, så det ikke bliver for vådt.
Form farsen til kødboller. Bring en stor gryde med vand og bouillon i kog. Kom kødbollerne i vandet til de er kogt helt igennem, ca. 7-10 minutter.
Rissalat
Kog risene i vand med lidt salt til de er møre – ca. 30-40 minutter. Skyl peberfrugten og skær den i små tern.
Bland ris, edamamebønner, peberfrugt, græskarkerner og solsikkekerner.
Velbekomme!