Ingredienser
Kødboller
400 g hakket kalv og flæsk
1 tsk. salt
1 æg
1 lille løg
½ dl hvedemel
½ tsk. peber
1 dl letmælk
1 l hønsebouillon
Salt
Karrygrøntsagssauce
2-3 kartofler (200 g)
4 mellemstore gulerødder (250 g)
1 løg
1 fed hvidløg
1-2 spsk. rap
400 ml kokosmælk
1 ½ dl kogevand fra kødbollerne
½ tsk. salt
Peber
Evt. lidt æblecidereddike
Eksotisk rissalat
100 g brune ris
½ rød peberfrugt (100 g)
100 g frisk ananas (eller fra dåse)
100 g frosne edamamebønner
1 spsk. græskarkerner
1 spsk. solsikkekerner
Fremgangsmåde
Rør kødet med salt, til det har en sej konsistens. Tilsæt ægget, og rør, til farsen er godt samlet.
Skær løget i fine tern. Tilsæt løg, mel og peber til farsen, og rør igen. Hæld mælk i lidt ad gangen, til farten har en god konsistens.
Bring bouillon og salt i kog i en gryde. Form farsen til kødboller, og kom dem i gryden. Når de flyder op til overfladen, er de færdige. Gem kogevandet.
Rengør kartofler og gulerødder grundigt. Skær kartofler, gulerødder og løg i grove tern, og hak hvidløget groft. Varm olien i en gryde, og svits grøntsagerne i et par minutter.
Tilsæt karry, og brænd det let af. Tilsæt kokosmælk og kogevand fra kødbollerne, og lad det koge, til grøntsagerne er møre.
Blend saucen med en stavblender, og smag den til med karry, salt, peber og eventuelt eddike.
Kom kødbollerne i den færdige karrysauce, og varm det hele godt igennem. Rør forsigtigt i det undervejs, så saucen ikke brænder på.
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Rens og skær rød peber og ananas i tern. Hæld kogende vand over de frosne edamamebønner, og lad dem stå et par minutter, før vandet hældes fra.
Rist græskarkerner og solsikkekerner på en tør pande. Bland de let afkølede ris med peberfrugt, ananas, edamamebønner og ristede kerner.