Boller i karry med grøntsager og eksotisk rissalat

Prøv denne nyfortolkning af boller i karry med massere af grøntsager

Ingredienser

6 personer
Karrysauce

220 g kartofler
350 g gulerod
140 g løg
2 fed hvidløg
1 spsk kokosolie
1,5 spsk karrypulver
1 dl vand
3 g grønsagsbouillon
450 g kokosmælk
Salt og sort peber

Kødboller

600 g hakket kalv og flæsk
1 tsk salt
5 spsk æggehvide
1 dl hvedemel
1 løg
2 dl letmælk
Sort peber
1 liter vand
20 g hønsebouillon

Eksotisk rissalat

2 dl brune ris
4 dl vand
200 g edamame (sojabønner)
1/2 rød peberfrugt
90 g ananas
2 spsk græskarkerner
2 spsk solsikkekerner

Fremgangsmåde


Karrysauce

Skær kartofler, gulerødder og løg i grove tern og hak hvidløg groft.

Varm kokosolien i en gryde og svits grøntsagerne i et par minutter. Tilsæt karry og svits lidt mere. Tilsæt vand, bouillon og kokosmælk og lad det koge med låg til grøntsagerne er møre.

Blend saucen med en stavblender eller lidt af gangen i en blender. Smag til med karry, salt og peber.

Kødboller

Hak løg fint. Bland kød godt med salt, så det bliver sejt. Tilsæt æggehvide og rør til farsen er samlet. Tilsæt mel, løg og peber og rør godt sammen. Kom så mælk i farsen lidt af gangen, så det ikke bliver for vådt.

Form farsen til kødboller. Bring en stor gryde med vand og bouillon i kog. Kom kødbollerne i vandet til de er kogt helt igennem, ca. 7-10 minutter.

Rissalat

Kog risene i vand med lidt salt til de er møre – ca. 30-40 minutter. Skyl peberfrugten og skær den i små tern.

Bland ris, edamamebønner, peberfrugt, græskarkerner og solsikkekerner.

 Velbekomme!

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Smagfulde gulerodsdeller, med den sprødeste melonsalat og en dejlig krydderurtedressing.

Smag på denne ret, som er den vegetariske version af chili con carne, med masser af lækre grønsager og varme krydderier, chokolade og kanel.

En super smagfuld burger med de lækreste smagselementer af det sprøde, søde, fede, og sure.

En fyldig og lækker mandel chokolade kage som går lige i hjertet på alle kage elskere.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet