Boller i karry med eksotisk rissalat

Prøv denne nyfortolkning af boller i karry med massere af grøntsager

Ingredienser

6 personer

Kødboller

400 g hakket kalv og flæsk
1 tsk. salt
1 æg
1 lille løg
½ dl hvedemel
½ tsk. peber 
1 dl letmælk
1 l hønsebouillon
Salt 

Karrygrøntsagssauce

2-3 kartofler (200 g)
4 mellemstore gulerødder (250 g)
1 løg
1 fed hvidløg
1-2 spsk. rap
400 ml kokosmælk 
1 ½ dl kogevand fra kødbollerne
½ tsk. salt 
Peber 
Evt. lidt æblecidereddike 

Eksotisk rissalat

100 g brune ris
½ rød peberfrugt (100 g)
100 g frisk ananas (eller fra dåse)
100 g frosne edamamebønner
1 spsk. græskarkerner
1 spsk. solsikkekerner

Fremgangsmåde

Rør kødet med salt, til det har en sej konsistens. Tilsæt ægget, og rør, til farsen er godt samlet.

Skær løget i fine tern. Tilsæt løg, mel og peber til farsen, og rør igen. Hæld mælk i lidt ad gangen, til farten har en god konsistens. 

Bring bouillon og salt i kog i en gryde. Form farsen til kødboller, og kom dem i gryden. Når de flyder op til overfladen, er de færdige. Gem kogevandet. 

Rengør kartofler og gulerødder grundigt. Skær kartofler, gulerødder og løg i grove tern, og hak hvidløget groft. Varm olien i en gryde, og svits grøntsagerne i et par minutter. 

Tilsæt karry, og brænd det let af. Tilsæt kokosmælk og kogevand fra kødbollerne, og lad det koge, til grøntsagerne er møre. 

Blend saucen med en stavblender, og smag den til med karry, salt, peber og eventuelt eddike.

Kom kødbollerne i den færdige karrysauce, og varm det hele godt igennem. Rør forsigtigt i det undervejs, så saucen ikke brænder på. 

Kog risene efter anvisningen på pakken. 

Rens og skær rød peber og ananas i tern. Hæld kogende vand over de frosne edamamebønner, og lad dem stå et par minutter, før vandet hældes fra. 

Rist græskarkerner og solsikkekerner på en tør pande. Bland de let afkølede ris med peberfrugt, ananas, edamamebønner og ristede kerner.

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

En dejlig simpel grøn, cremet og smagfuld suppe med ærter

Lækre og smagsfulde peberfrugter inspireret af det Israelske køkken

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag nyeder og vores yndlingsopskrifter 

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til at modtage e-mails fra Det Kærlige Måltid med nyheder fra organisationen. Vi registrerer om du åbner nyhedsbrevet samt hvilke links du klikker på. Vi oplyser ydermere om, at navn og e-mail sendes til et sikkert tredjeland.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke via et afmeldingslink i de modtagne mails eller ved at skrive til info@detkaerligemaaltid.dk. Læs mere om vores behandling af personoplysninger her.