Broccolifrikadeller med salat af spidskål, rødbede og blåbær

Grønne deller med smuk og mættende salat

Ingredienser

6 personer
LASAGNE

600 g broccoli
2 rødløg
2 fed hvidløg
1/2 citron
1 tsk frisk chili
70 g mandler
50 g revet parmesan
2 håndfulde persille
2-3 æg
1 tsk majsstivelse
1 dl havregryn
1 tsk salt
1 nip peber
1/2 tsk paprika
Olivenolie

SALAT

550 g rødbede
550 g rød spidskål
120 g blåbær
30 g mandler

1/2 dl olivenolie
3 spsk limesaft
1,5 spsk honning
1 spsk sennep

Fremgangsmåde


LASAGNE

Skyl broccolien og skær det grimme af stilken. Riv stilken på et rivejern og hak buketterne i en minihakker sammen med mandlerne.

Hak rødløg og chili fint og pres hvidløgene. Riv skallen fra citronen. Riv parmesanost og hak persillen fint.

Kom alle grøntsagerne i en skål og tilsæt æg, majsstivelse, havregryn og krydderier. Juster evt. konsistensen med ekstra havregryn. Smag godt til med ekstra krydderier. 

Form en passende størrelse ‘frikadeller’ og læg dem i et ildfast fad beklædt med bagepapir og smurt med olivenolie. Pensl dem også med lidt olivenolie på toppen og sæt dem i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min. til de er let gyldne. 

SALAT

Start med at rist mandlerne på en tør pande ved svag varme til de er gyldne. 

Snit spidskålen fint.

Kog rødbederne med skræl til de er møre (20-35 min. alt efter størrelse). Stik i dem med en spids kniv – slipper de kniven er de møre. Overbrus rødbederne med koldt vand og tag skindet af dem når de er let afkølede. 

Skær rødbederne i mundrette tern og vend dem med spidskålen.

Rør dressingen sammen og vend den med salaten, blåbær og mandler.

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Fyldt med næringsrige og mættende grøntsager

Dejlig hverdagsret med smæk på farverne

Smagen af sydens sol kombineret med gode danske råvarer

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet