Ingredienser
BROCCOLIFRIKADELLER
600 g broccoli
2 rødløg
2 fed hvidløg
1/2 citron
1 tsk frisk chili
70 g mandler
50 g revet parmesan
2 håndfulde persille
2-3 æg
1 tsk majsstivelse
1 dl havregryn
1 tsk salt
1 nip peber
1/2 tsk paprika
Olivenolie
550 g rødbede
550 g rød spidskål
120 g blåbær
30 g mandler1/2 dl olivenolie
3 spsk limesaft
1,5 spsk honning
1 spsk sennep
Fremgangsmåde
BROCCOLIFRIKADELLER
Skyl broccolien og skær det grimme af stilken. Riv stilken på et rivejern og hak buketterne i en minihakker sammen med mandlerne.
Hak rødløg og chili fint og pres hvidløgene. Riv skallen fra citronen. Riv parmesanost og hak persillen fint.
Kom alle grøntsagerne i en skål og tilsæt æg, majsstivelse, havregryn og krydderier. Juster evt. konsistensen med ekstra havregryn. Smag godt til med ekstra krydderier.
Form en passende størrelse ‘frikadeller’ og læg dem i et ildfast fad beklædt med bagepapir og smurt med olivenolie. Pensl dem også med lidt olivenolie på toppen og sæt dem i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min. til de er let gyldne.
SALAT
Start med at rist mandlerne på en tør pande ved svag varme til de er gyldne.
Snit spidskålen fint.
Kog rødbederne med skræl til de er møre (20-35 min. alt efter størrelse). Stik i dem med en spids kniv – slipper de kniven er de møre. Overbrus rødbederne med koldt vand og tag skindet af dem når de er let afkølede.
Skær rødbederne i mundrette tern og vend dem med spidskålen.
Rør dressingen sammen og vend den med salaten, blåbær og mandler.