Ingredienser
Mandelbøffer
50 g røde linser
1 stor gulerod (100 g)
2 fed hvidløg
½ løg (60 g)
½ rød peberfrugt (100 g)
130 g mandler
2 spsk kikærtemel
1 dl havregryn
2 spsk loppefrøskaller eller HUSK
½ dl vand
2 spsk soja
2 spsk citronsaft
1 tsk revet citronskal
1 spsk tørret timian
Salt
Sort peber
Ekstra jomfru olivenolie eller rapsolie til stegning
Desuden
Hjertesalat eller romainesalat
Humus med soltørrede tomater
Syltede rødløg
Burgerbolle
Fremgangsmåde
Mandelbøffer
Kog linserne efter anvisning på pakken. Dræn dem for overskydende vand.
Riv guleroden groft og pres hvidløgene. Skær løg og peberfrugt i store tern og kom dem i en minihakker eller blender sammen med mandlerne. Blend indtil det har en fin konsistens.
Kom alle grøntsagerne, mandler, kikærtemel, havregryn og de kogte linser i en stor skål og bland godt. Rør loppefrøskaller i lidt ad gangen. Tilsæt vand, soja, citronsaft, citronskal og timian. Smag til med soja, peber og eventuelt lidt cayennepeber. Lad farsen trække lidt.
Form ca. 8 bøffer og steg dem på en varm pande i olie i ca. 10 minutter på hver side.
Prøv mandelbøffen med en sprød og luftig burgerbolle, tilvalgt salat, hummus, soltørrede tomater, samt rødløg.
Velbekomme!