Ingredienser
Mandelbøffer
50 g røde linser
½ løg (60 g)
½ rød peberfrugt (100 g)
130 g mandler
1 stor gulerod (100 g)
2 fed hvidløg
2 spsk. kikærtemel
1 dl havregryn
2 spsk. loppefrøskaller eller HUSK
½ dl vand
2 spsk. soja
2 spsk. citronsaft
1 tsk. revet citronskal
1 spsk. tørret timian
Salt
Peber
Evt. cayennepeber
Ekstra jomfruolivenolie eller rapsolie til stegning
Andet
Burgerboller
Hjertesalat eller romainesalat
Hummus med soltørrede tomater (se opskrift under “Tilbehør”)
Syltede rødløg (se opskrift under “Tilbehør”)
Fremgangsmåde
Kog linserne efter anvisningen på pakken. Dræn dem for overskydende vand.
Skær løg og peberfrugt i store tern, og kom dem i en minihakker eller blender sammen med mandlerne. Blend, til massen har en fin konsistens.
Riv guleroden groft, og pres hvidløgene, og kom dem sammen med grøntsagsmassen, kikærtemel, havregryn og de kogte linser i en stor skål. Bland det hele godt, og rør loppefrøskaller i lidt ad gangen.
Tilsæt vand, soja, citronsaft, citronskal og timian. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt cayennepeber. Lad farsen trække lidt.
Form 8 bøffer, og steg dem på en varm pande i olie i ca. 10 minutter på hver side.
Varm burgerbollerne i ovnen, og læg burgerne sammen med salatblade, hummus og syltede rødløg.