Ingredienser
4 personer
250 g brune ris
1 rødløg (100 g)
1 fed hvidløg
1 stængel bladselleri (50 g)
½-1 aubergine (160 g)
1 stor rød peberfrugt (200 g)
½-1 squash (160 g)
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 dåse hakkede tomater (400 ml)
3 spsk. tomatpuré
1 dl grøntsagsbouillon
1 tsk. spidskommen
1 tsk. oregano
1 tsk. timian
¼ tsk. chilipulver
1 tsk salt
2 dåser kidneybønner eller 480 g kogte
20 g mørk chokolade
½ tsk. kanel
½ tsk. sukker
Saft fra ½ citron
Pynt
Creme fraiche
Friskhakket persille eller koriander
Nachos
Evt. rød chili
Fremgangsmåde
Kog risene efter anvisning på pakken.
Hak rødløg og hvidløg fint. Skær bladselleri i skiver, skær auberginen og peberfrugten i fine tern, og riv squashen groft.
Varm olie op i en stor gryde, og svits løg, hvidløg og bladselleri i et par minutter. Tilsæt aubergine og squash, og svits yderligere nogle minutter, til grøntsagerne falder sammen.
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, bouillon og krydderier, og lad retten simre under låg i ca. 15 minutter.
Hæld kidneybønner og peberfrugt i gryden, og lad retten simre yderligere i 5-10 minutter.
Tilsæt mørk chokolade, kanel, sukker og citron, og smag til med ekstra chili, citronsaft, salt og peber.
Pynt retten med en klar creme fraiche, friskhakket persille, koriander, nachos og eventuelt rød chili.