Chili sin carne med mørk chokolade og kanel

Smag på denne ret, som er den vegetariske version af chili con carne, med masser af lækre grønsager og varme krydderier, chokolade og kanel.

Ingredienser

4 personer

250 g brune ris 
1 rødløg (100 g)
1 fed hvidløg
1 stængel bladselleri (50 g)
½-1 aubergine (160 g)
1 stor rød peberfrugt (200 g)
½-1 squash (160 g)
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 dåse hakkede tomater (400 ml)
3 spsk. tomatpuré
1 dl grøntsagsbouillon
1 tsk. spidskommen
1 tsk. oregano
1 tsk. timian
¼ tsk. chilipulver
1 tsk salt
2 dåser kidneybønner eller 480 g kogte
20 g mørk chokolade
½ tsk. kanel
½ tsk. sukker
Saft fra ½ citron

Pynt

Creme fraiche 
Friskhakket persille eller koriander
Nachos
Evt. rød chili 

 

Fremgangsmåde

Kog risene efter anvisning på pakken.

Hak rødløg og hvidløg fint. Skær bladselleri i skiver, skær auberginen og peberfrugten i fine tern, og riv squashen groft.

Varm olie op i en stor gryde, og svits løg, hvidløg og bladselleri i et par minutter. Tilsæt aubergine og squash, og svits yderligere nogle minutter, til grøntsagerne falder sammen.

Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, bouillon og krydderier, og lad retten simre under låg i ca. 15 minutter.

Hæld kidneybønner og peberfrugt i gryden, og lad retten simre yderligere i 5-10 minutter. 

Tilsæt mørk chokolade, kanel, sukker og citron, og smag til med ekstra chili, citronsaft, salt og peber.

Pynt retten med en klar creme fraiche, friskhakket persille, koriander, nachos og eventuelt rød chili. 

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Lækre og smagsfulde peberfrugter inspireret af det Israelske køkken

Mættende og farverig salat perfekt til efterårs- og vintermånederne

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet