Chili sin carne med mørk chokolade

Smag på denne ret, som er den vegetariske version af chili con carne, med masser af lækre grønsager og varme krydderier, chokolade og kanel.

Ingredienser

4 personer

1 rødløg (100 g)
1 fed hvidløg
1 stængel bladselleri (50 g)
½-1 aubergine (160 g)
½-1 squash (160 g)
1 stor rød peberfrugt (200 g)
1 spsk ekstra jomfru olivenolie
1 dåse hakkede tomater
3 spsk tomatpure
1 dl grøntsagsbouillon
1 tsk spidskommen
1 tsk oregano
1 tsk timian
¼ tsk chilipulver
1 tsk salt
2 dåser kidneybønner eller 480 g kogte
20 g mørk chokolade
½ tsk kanel
½ tsk sukker
½ citron, saft herfra

Desuden
250 g brune ris
200 ml creme fraiche
Friskhakket persille eller koriander


Fremgangsmåde

Kog risene efter anvisning på pakken.

Hak rødløg og hvidløg fint. Skær bladselleri i skiver. Skær aubergine i fine tern og riv og squash groft på et rivejern. Skær peberfrugt i tern.

Varm olie op i en stor gryde og svits løg, hvidløg og bladselleri i et par minutter. Tilsæt aubergine og squash og svits yderligere nogle minutter til grøntsagerne falder sammen. Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, bouillon og krydderier. Lad retten simre under låg i ca. 15 minutter. Tilsæt så kidneybønner og peberfrugt og lad retten simre yderligere i 5-10 minutter.

Til sidst tilsættes mørk chokolade, kanel, sukker og citron. Smag til med ekstra chili, citronsaft, salt og peber.

Anret retten med en klat creme fraiche og friskhakket persille eller koriander på toppen

 Velbekomme!

ALLERGENER
Selleri, mælk (hvis der spises creme fraiche)

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Smagfulde gulerodsdeller, med den sprødeste melonsalat og en dejlig krydderurtedressing.

Smag på denne ret, som er den vegetariske version af chili con carne, med masser af lækre grønsager og varme krydderier, chokolade og kanel.

En super smagfuld burger med de lækreste smagselementer af det sprøde, søde, fede, og sure.

En fyldig og lækker mandel chokolade kage som går lige i hjertet på alle kage elskere.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet