Ingredienser
8-10 personer
2 rødbeder (ca. 200 g)
½ dl vand
2 æg
70 g kokosolie
70 g rapsolie
120 g rismel
70 g havremel (kan erstattes med hvedemel)
170 g rørsukker
30 g kakaopulver
1 tsk. vanilkesukker
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
50 g mørk chokolade
Frosting
200 g flødeost
4 spsk. flormelis
2 spsk. rødbedesagt eller et par dråber rød frugtfarve
Pynt
Hindbær eller andre bær
Rød skovsyre
Andet
1 springform (2o cm)
Rapsolie
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Skræl og hak rødbederne groft. Kom rødbederne i en blender eller foodprocessor sammen med vand, æg, kokosolie og rapsolie. Blend til massen er helt glat, og kom den i en skål.
Vej de tørre ingredienser af, og sigt dem ned i rødbedemassen. Vend forsigtigt rundt, til dejen er ensartet. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.
Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og smør siderne med rapsolie. Hæld dejen i formen, og bag kagen i ca. 30 minutter. Tjek, om den er færdig, ved at stikke en gaffel i midten af kagen. Hvis der ikke hænger dej fast på gaflen, er den færdig. Pas på ikke at bage kagen for længe, så bliver den tør. Lad kagen køle af.
Rør ingredienserne til frostingen sammen, og smør den på den afkølede kage. Pynt med hindbær og rød skovsyre.