Chokoladekage med rødbede (glutenfri)

Lad dig ikke skræmme af rødbeden, den er både svampet og rig på chokolade

Ingredienser

Passer til en springform på ca. 25 cm i diameter

170 g rødbede (store tern)
¼ dl vand
2 medium æg 
55 g kokosolie (smeltet)
70 g olivenolie
½ tsk. vaniljeekstrakt
25 g kakao pulver
1 tsk. bagepulver
½ tsk. flagesalt
200 g rørsukker
100 g rismel (groft)
30g havremel (eller havregryn blendet helt fint)
30 g glutenfrit mel

Allergener

Gluten (hvis der ikke tåles havre)
Æg

Fremgangsmåde

Vej alle ingredienserne af og slå æggene ud i en skål.

Gør en springform med bunden beklædt med bagepapir klar. Smør bagepapiret og siderne på springformen med olie.

Kom rødbeder, vand, æg, olierne og vanilje i en blender. Blend indtil massen er helt glat.

Kom massen i en skål og sigt de tørre ingredienser ned i de våde. Brug en gummispatel og vend i dejen indtil massen lige netop er glat og mikset sammen.

Fyld dejen i den bagepapirbeklædte og smurte springform. Spred dejen godt ud.

Bag kagen ved 160 grader i ca. 25 min. Midten skal virke affjedrende. Stik en gaffel ned i centrum, der må ikke hænge noget dej ved. Hvis der gør det, gives kagen yderligere 5 min. Pas på ikke at bage kagen for længe, da den så vil blive tør.

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Italiensk dessert med et twist

Varm dig på denne skønne dhal fyldt med smag

Smagfulde gulerodsdeller, med den sprødeste melonsalat og en dejlig krydderurtedressing.

Smag på denne ret, som er den vegetariske version af chili con carne, med masser af lækre grønsager og varme krydderier, chokolade og kanel.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet