Ingredienser
Passer til en springform på ca. 25 cm i diameter
170 g rødbede (store tern)
¼ dl vand
2 medium æg
55 g kokosolie (smeltet)
70 g olivenolie
½ tsk. vaniljeekstrakt
25 g kakao pulver
1 tsk. bagepulver
½ tsk. flagesalt
200 g rørsukker
100 g rismel (groft)
30g havremel (eller havregryn blendet helt fint)
30 g glutenfrit mel
Allergener
Gluten (hvis der ikke tåles havre)
Æg
Fremgangsmåde
Vej alle ingredienserne af og slå æggene ud i en skål.
Gør en springform med bunden beklædt med bagepapir klar. Smør bagepapiret og siderne på springformen med olie.
Kom rødbeder, vand, æg, olierne og vanilje i en blender. Blend indtil massen er helt glat.
Kom massen i en skål og sigt de tørre ingredienser ned i de våde. Brug en gummispatel og vend i dejen indtil massen lige netop er glat og mikset sammen.
Fyld dejen i den bagepapirbeklædte og smurte springform. Spred dejen godt ud.
Bag kagen ved 160 grader i ca. 25 min. Midten skal virke affjedrende. Stik en gaffel ned i centrum, der må ikke hænge noget dej ved. Hvis der gør det, gives kagen yderligere 5 min. Pas på ikke at bage kagen for længe, da den så vil blive tør.