Chokoladekage med rødbede (glutenfri)

Lad dig ikke skræmme af rødbeden, den er både svampet og rig på chokolade

Ingredienser

Passer til en springform på ca. 25 cm i diameter

170 g rødbede (store tern)
¼ dl vand
2 medium æg 
55 g kokosolie (smeltet)
70 g olivenolie
½ tsk. vaniljeekstrakt
25 g kakao pulver
1 tsk. bagepulver
½ tsk. flagesalt
200 g rørsukker
100 g rismel (groft)
30g havremel (eller havregryn blendet helt fint)
30 g glutenfrit mel

Allergener

Gluten (hvis der ikke tåles havre)
Æg

Fremgangsmåde

Vej alle ingredienserne af og slå æggene ud i en skål.

Gør en springform med bunden beklædt med bagepapir klar. Smør bagepapiret og siderne på springformen med olie.

Kom rødbeder, vand, æg, olierne og vanilje i en blender. Blend indtil massen er helt glat.

Kom massen i en skål og sigt de tørre ingredienser ned i de våde. Brug en gummispatel og vend i dejen indtil massen lige netop er glat og mikset sammen.

Fyld dejen i den bagepapirbeklædte og smurte springform. Spred dejen godt ud.

Bag kagen ved 160 grader i ca. 25 min. Midten skal virke affjedrende. Stik en gaffel ned i centrum, der må ikke hænge noget dej ved. Hvis der gør det, gives kagen yderligere 5 min. Pas på ikke at bage kagen for længe, da den så vil blive tør.

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Fyldt med næringsrige og mættende grøntsager

Dejlig hverdagsret med smæk på farverne

Smagen af sydens sol kombineret med gode danske råvarer

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet