Chokoladekage med rødbede

Lad dig ikke skræmme af rødbeden, kagen er både svampet og rig på chokolade. Kagen er glutenfri

Ingredienser

8-10 personer

2 rødbeder (ca. 200 g)
½ dl vand
2 æg 
70 g kokosolie
70 g rapsolie
120 g rismel 
70 g havremel (kan erstattes med hvedemel)
170 g rørsukker
30 g kakaopulver
1 tsk. vanilkesukker
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
50 g mørk chokolade 

Frosting

200 g flødeost
4 spsk. flormelis
2 spsk. rødbedesagt eller et par dråber rød frugtfarve 

Pynt 

Hindbær eller andre bær
Rød skovsyre

Andet 

1 springform (2o cm)
Rapsolie 

 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader varmluft. 

Skræl og hak rødbederne groft. Kom rødbederne i en blender eller foodprocessor sammen med vand, æg, kokosolie og rapsolie. Blend til massen er helt glat, og kom den i en skål. 

Vej de tørre ingredienser af, og sigt dem ned i rødbedemassen. Vend forsigtigt rundt, til dejen er ensartet. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.

Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og smør siderne med rapsolie. Hæld dejen i formen, og bag kagen i ca. 30 minutter. Tjek, om den er færdig, ved at stikke en gaffel i midten af kagen. Hvis der ikke hænger dej fast på gaflen, er den færdig. Pas på ikke at bage kagen for længe, så bliver den tør. Lad kagen køle af. 

Rør ingredienserne til frostingen sammen, og smør den på den afkølede kage. Pynt med hindbær og rød skovsyre. 

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Lækre og smagsfulde peberfrugter inspireret af det Israelske køkken

Mættende og farverig salat perfekt til efterårs- og vintermånederne

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet