Chokoladekage med rødbede

Lad dig ikke skræmme af rødbeden, kagen er både svampet og rig på chokolade. Kagen er glutenfri

Ingredienser

8-10 personer

2 rødbeder (ca. 200 g)
½ dl vand
2 æg 
70 g kokosolie
70 g rapsolie
120 g rismel 
70 g havremel (kan erstattes med hvedemel)
170 g rørsukker
30 g kakaopulver
1 tsk. vanilkesukker
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
50 g mørk chokolade 

Frosting

200 g flødeost
4 spsk. flormelis
2 spsk. rødbedesagt eller et par dråber rød frugtfarve 

Pynt 

Hindbær eller andre bær
Rød skovsyre

Andet 

1 springform (2o cm)
Rapsolie 

 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader varmluft. 

Skræl og hak rødbederne groft. Kom rødbederne i en blender eller foodprocessor sammen med vand, æg, kokosolie og rapsolie. Blend til massen er helt glat, og kom den i en skål. 

Vej de tørre ingredienser af, og sigt dem ned i rødbedemassen. Vend forsigtigt rundt, til dejen er ensartet. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.

Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og smør siderne med rapsolie. Hæld dejen i formen, og bag kagen i ca. 30 minutter. Tjek, om den er færdig, ved at stikke en gaffel i midten af kagen. Hvis der ikke hænger dej fast på gaflen, er den færdig. Pas på ikke at bage kagen for længe, så bliver den tør. Lad kagen køle af. 

Rør ingredienserne til frostingen sammen, og smør den på den afkølede kage. Pynt med hindbær og rød skovsyre. 

Scroll to Top

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag nyeder og vores yndlingsopskrifter 

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til at modtage e-mails fra Det Kærlige Måltid med nyheder fra organisationen. Vi registrerer om du åbner nyhedsbrevet samt hvilke links du klikker på. Vi oplyser ydermere om, at navn og e-mail sendes til et sikkert tredjeland.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke via et afmeldingslink i de modtagne mails eller ved at skrive til info@detkaerligemaaltid.dk. Læs mere om vores behandling af personoplysninger her.