Dhal med røde linser, blomkål og spinat

Varm dig på denne skønne dhal fyldt med smag

Ingredienser

4 personer
Dhal

3 fed hvidløg
1/2 frisk chili (dosér efter behov)
1,5 cm frisk ingefær
1/2 blomkål (300 g)
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 tsk. karry
1 spsk. spidskommen
2 tsk. stødt koriander
1,5 dåse hakkede tomater (600 ml)
150 g tørrede røde linser
5 dl grøntsagsbouillon 
120 g frisk spinat

Tilbehør

Kogte ris og/eller naanbrød
Yoghurt naturel
Friske koriander
Evt. saltede mandler

 
Allergener 

Mælk og gluten (kun tilbehør)

Fremgangsmåde

Hak hvidløg og rød chili fint (undlad kernerne, hvis du ikke vil have retten for stærk). Riv ingefæren  fint og skær blomkålen i miundrette buketter. 

Varm olien op i en stor gryde. Tilsæt hvidløg, chili og ingefær, og svits det i ca. 1 minut. Tilsæt karry, spidskommen og stødte koriander, og svits endnu et par minutter. 

Tilsæt de hakkede tomater, røde linser og bouillonen. Kog retten op, og lad den simre under låg i ca. 35 minutter. Rør jævnligt i gryden, og tilføj  ekstra bouillon, hvis dhalen virker for tør.

Kom blomkålsbuketter i gryden, og kog dem med i ca. 10 minutter, til de er netop møre. Rør til sidst spinaten i, så den falder sammen.

Smag retten til med salt og peber og eventuelt tørrede chiliflager. Pynt med yoghurt og friske koriander og spis dhalen sammen med ris og/eller naanbrød og eventuelt saltede mandler på toppen.

Velbekomme!

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Italiensk dessert med et twist

Varm dig på denne skønne dhal fyldt med smag

Smagfulde gulerodsdeller, med den sprødeste melonsalat og en dejlig krydderurtedressing.

Smag på denne ret, som er den vegetariske version af chili con carne, med masser af lækre grønsager og varme krydderier, chokolade og kanel.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet