Ingredienser
Dhal
3 fed hvidløg
1/2 frisk chili (dosér efter behov)
1,5 cm frisk ingefær
1/2 blomkål (300 g)
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 tsk. karry
1 spsk. spidskommen
2 tsk. stødt koriander
1,5 dåse hakkede tomater (600 ml)
150 g tørrede røde linser
5 dl grøntsagsbouillon
120 g frisk spinat
Tilbehør
Kogte ris og/eller naanbrød
Yoghurt naturel
Friske koriander
Evt. saltede mandler
Allergener
Mælk og gluten (kun tilbehør)
Fremgangsmåde
Hak hvidløg og rød chili fint (undlad kernerne, hvis du ikke vil have retten for stærk). Riv ingefæren fint og skær blomkålen i miundrette buketter.
Varm olien op i en stor gryde. Tilsæt hvidløg, chili og ingefær, og svits det i ca. 1 minut. Tilsæt karry, spidskommen og stødte koriander, og svits endnu et par minutter.
Tilsæt de hakkede tomater, røde linser og bouillonen. Kog retten op, og lad den simre under låg i ca. 35 minutter. Rør jævnligt i gryden, og tilføj ekstra bouillon, hvis dhalen virker for tør.
Kom blomkålsbuketter i gryden, og kog dem med i ca. 10 minutter, til de er netop møre. Rør til sidst spinaten i, så den falder sammen.
Smag retten til med salt og peber og eventuelt tørrede chiliflager. Pynt med yoghurt og friske koriander og spis dhalen sammen med ris og/eller naanbrød og eventuelt saltede mandler på toppen.
Velbekomme!