Eksotisk kylling med bulgur og grønkål

Smagen af sydens sol kombineret med gode danske råvarer

Ingredienser

6 personer

Eksotisk kylling

6 kyllingebryst fileter 
2 løg
1 rød peberfrugt
1 porre
1 stort æble
120 g ananas
1,5 tsk. karry
Lidt frisk timian
Olivenolie 
Hønsebouillon 
Salt
Peber
Bredbladet persille 

Bulgur med grønkål

270 g bulgur
40 g grønkål
½ citron
Olivenolie
Evt. cayennepeber 

Fremgangsmåde

Skær rød peber, æbler og ananas i mundrette stykker. Skær løg i mindre tern og porrer i tynde skiver. 

Fordel løg og rød peber i et ildfast fad og vend grøntsagerne med karry, frisk timian, olivenolie og lidt salt. Bag det i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter. Når det er færdigt og kølet en smule ned vendes ananas, æble og porre sammen med de bagte løg og peberfrugter. 

Kyllingefileterne drysses med salt og peber og brunes hurtigt af på en pande med lidt olivenolie. Læg derefter kyllingen i et ildfast fad og hæld 1 dl hønsebouillon heri. Læg så alle grøntsagerne/frugterne ovenpå kyllingefileterne og kom et låg eller staniol ovenpå. Det hele bages i ovnen ved 160 grader i ca. 25-30 minutter. 

Bulgur med grønkål

Skyl grønkålen grundigt og riv eller skær den i mindre stykker (undgå den grove stilk). Pres citronsaft fra en halv citron, og rør det sammen med olivenolie, salt og eventuelt lidt cayennepeber.

Kog bulgur efter anvisningen på pakken. Når bulguren er færdig blandes den sammen med grønkålen og dressingen. 

Server retten med friskhakket persille. 

Scroll to Top

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag nyeder og vores yndlingsopskrifter 

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til at modtage e-mails fra Det Kærlige Måltid med nyheder fra organisationen. Vi registrerer om du åbner nyhedsbrevet samt hvilke links du klikker på. Vi oplyser ydermere om, at navn og e-mail sendes til et sikkert tredjeland.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke via et afmeldingslink i de modtagne mails eller ved at skrive til info@detkaerligemaaltid.dk. Læs mere om vores behandling af personoplysninger her.