Fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade og råkostsalat

Hjemmelavet klassiker af fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade og lækker salat

Ingredienser

4 personer

Remoulade

120 g blomkål
60 g gulerod
Salt
½ tsk. gurkemeje
2 spsk. balsamico
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 tsk. dijonsennep
½ tsk. tørret estragon
1 tsk. sukker
20 g syltede drueagurker
40 g mayonnaise
40 g neutral skyr
Peber

Fiskefrikadeller

500 g hvid fisk
2 tsk. salt
1 tsk. peber
1 lille løg
1 fed hvidløg
65 g hvedemel
3 store æg
1 lille bundt persille
1 lille bundt dild
1 dl sødmælk (eller fløde)
Rapsolie til stegning

Råkostsalat

4 mellemstore gulerødder
200 g spidskål
1 appelsin
1 æble
1 håndfuld rosiner
Evt. citronsaft 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 grader. 

Del blomkålen i buketter, og skær gulerødderne i store tern. Kog grøntsagerne i vand tilsat salt og gurkemeje, til de er netop møre.

Pisk balsamico, olie, sennep, estragon og sukker til en marinade. Hæld den over grøntsagerne, og lad dem trække i 30-60 minutter.

Sigt marinaden fra. Hak grøntsager og drueagurker, bland dem med mayonnaise og skyr, og smag til med salt, peber, sukker og eventuelt lidt mere balsamico. 

Hak fiskekødet med en kniv eller i en foodprocessor. Rør kødet godt med salt og peber, til det får en sej konsistens. Hak løg og hvidløg fint, og bland dem sammen med fiskekødet. Tilsæt mel og derefter et æg ad gangen, og rør det godt sammen. 

Hak persille og dild, og kom det i farsen. Justér til sidst konsistensen med mælk. Lad farsen hvile på køl i 3o minutter. 

Kom olie på en varm pande. Form fiskefrikadellerne, og brun dem af på begge sider. Steg dem færdig i et ovnfast fad med bagepapir i 10-12 minutter.

Riv gulerødderne groft, og snit spidskålen fint. Skær appelsin og æble i tern, og vend det hele sammen med rosiner og eventuelt citronsaft. 

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

En dejlig simpel grøn, cremet og smagfuld suppe med ærter

Lækre og smagsfulde peberfrugter inspireret af det Israelske køkken

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag nyeder og vores yndlingsopskrifter 

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til at modtage e-mails fra Det Kærlige Måltid med nyheder fra organisationen. Vi registrerer om du åbner nyhedsbrevet samt hvilke links du klikker på. Vi oplyser ydermere om, at navn og e-mail sendes til et sikkert tredjeland.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke via et afmeldingslink i de modtagne mails eller ved at skrive til info@detkaerligemaaltid.dk. Læs mere om vores behandling af personoplysninger her.