I Det Kærlige Måltid tager vi del i arbejdet med FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling. Det gør vi, fordi vi vil være med til at tage et fælles ansvar for at sikre en mere bæredygtig fremtid ved at arbejde med både den sociale, miljømæssige og økonomiske bæredygtighed. Vi mener, at alle 17 verdensmål er vigtige for den globale fremtid, men da vores arbejde primært omhandler mad og måltider, sundhed, trivsel og læring har især fokus på fire verdensmål.
Verdensmål 3
Vi bidrager til at styrke den mentale sundhed og trivsel blandt de frivillige ved at etablere trygge og inkluderende fællesskaber, hvor de har mulighed for at opbygge meningsfulde relationer. Vi giver alle frivillige en varm velkomst gennem en personlig samtale og vi arbejder kontinuerligt på at skabe og vedligeholde rammerne for et fællesskab, hvor der er plads til både sårbare og ressourcestærke frivillige. Vi ønsker ikke blot at have frivillige, der udfører opgaver; vi stræber efter, at de frivillige føler, at deres deltagelse har en endnu større betydning. Dette skaber ikke kun et stærkere engagement, men også en mere meningsfuld og givende oplevelse for de frivillige i Det Kærlige Måltid.
Verdensmål 4
Vi er med til at sikre kvalitetsuddannelse og fremme muligheder for livslang læring blandt vores frivillige og internt i organisationen. I vores køkkener lærer de frivillige om råvarer, ernæring, hygiejne og bæredygtighed samtidig med, at de oplever glæden ved at lave mad fra bunden i fællesskab. De styrker deres kompetencer inden for mad, så de kan lave sunde og nærende måltider til sig selv nu og i fremtiden. Udover gruppen af frivillige har vi fokus på, at de ansatte i organisationen altid føler sig trygge og har de rette kompetencer inden for de forskellige opgaver, som projektet kræver.
Verdensmål 12
Vi engagerer os aktivt i at fremme mere ansvarligt forbrug og produktion gennem en række konkrete initiativer. Det handler om at arbejde systematisk med at nedbringe ressourceforbruget i vores køkkener, affaldssortere og genanvende samt bruge genanvendeligt emballage til vores måltidsleveringer. Dertil bestræber vi os på at bruge økologiske og sæsonaktuelle råvarer, inkorporere overskudsvarer fra supermarkeder, reducere eget madspild samt reducere mængden af kød i vores måltider. Vi har det Økologiske Spisemærke i bronze, fordi vi takker ja til donerede konventionelle råvarer, som ellers ville gå til spilde.
Verdensmål 17
Vi indgår i partnerskaber med med fonde, myndigheder, virksomheder og andre organisationer for at nå de fælles mål om at hjælpe sygdomsramte familier med måltider samt styrke madkompetencer og fællesskaber blandt unge, både de ressourcestærke og de sårbare.
Delmål 17.17. Der skal tilskyndes og fremmes effektive offentlige partnerskaber, offentligt-private partnerskaber og civilsamfundspartnerskaber, som bygger på erfaringer og ressourcestrategier fra partnerskaber.