Fyldte peberfrugter a la Israel med tomatsauce

Lækre og smagsfulde peberfrugter inspireret af det Israelske køkken

Ingredienser

4 personer

Fyldte peberfrugter 

200 g basmatiris
3 dl vand
4 mellemstore røde peberfrugter
110 g løg
450 g hakket oksekød
2 fed hvidløg
1½ tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt nelliker
1 tsk. stødt allehånde
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. gurkemeje
90 g revet mozzarella 
Olie til stegning 
Salt
Citronsaft

Tomatsauce

550 g hakkede tomater, dåse
3 dl grøntsagsbouillon 
Salt
Peber

Fremgangsmåde


Fyldte peberfrugter

Kog risene efter anvisningen på pakken og tænd ovnen på 160 grader varmluft.

Rengør peberfrugterne og fjern kernerne og stilk. Skær dem over på den lange side. Skær løg i små tern og pres hvidløgene. 

Svits løg, hvidløg og kød i olie på panden og tilsæt krydderierne. Vend det hele godt sammen på panden. Smag til med citronsaft. 

Vend de kogte ris i blandingen og smag til med salt og eventuelt mere citronsaft. Fyld de halve peberfrugter med ris og kødblandingen, dæk dem med alufolie og bag dem i ovnen i cirka 20 minutter. 

Tag peberfrugter ud af ovnen og pynt med mozzarella og bag dem yderligere i 5-10 minutter til osten er smeltet.

Tomatsauce

Kom de hakkede tomater i en gryde med grøntsagsbouillon og kog det op. Smag saucen til med salt og peber.

Anret de fyldte peberfrugter ovenpå tomatsaucen.  

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

En dejlig simpel grøn, cremet og smagfuld suppe med ærter

Lækre og smagsfulde peberfrugter inspireret af det Israelske køkken

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag nyeder og vores yndlingsopskrifter 

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til at modtage e-mails fra Det Kærlige Måltid med nyheder fra organisationen. Vi registrerer om du åbner nyhedsbrevet samt hvilke links du klikker på. Vi oplyser ydermere om, at navn og e-mail sendes til et sikkert tredjeland.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke via et afmeldingslink i de modtagne mails eller ved at skrive til info@detkaerligemaaltid.dk. Læs mere om vores behandling af personoplysninger her.