Ingredienser
Fyldte peberfrugter
200 g basmatiris
3 dl vand
4 mellemstore røde peberfrugter
110 g løg
450 g hakket oksekød
2 fed hvidløg
1½ tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt nelliker
1 tsk. stødt allehånde
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. gurkemeje
90 g revet mozzarella
Olie til stegning
Salt
Citronsaft
Tomatsauce
550 g hakkede tomater, dåse
3 dl grøntsagsbouillon
Salt
Peber
Fremgangsmåde
Fyldte peberfrugter
Kog risene efter anvisningen på pakken og tænd ovnen på 160 grader varmluft.
Rengør peberfrugterne og fjern kernerne og stilk. Skær dem over på den lange side. Skær løg i små tern og pres hvidløgene.
Svits løg, hvidløg og kød i olie på panden og tilsæt krydderierne. Vend det hele godt sammen på panden. Smag til med citronsaft.
Vend de kogte ris i blandingen og smag til med salt og eventuelt mere citronsaft. Fyld de halve peberfrugter med ris og kødblandingen, dæk dem med alufolie og bag dem i ovnen i cirka 20 minutter.
Tag peberfrugter ud af ovnen og pynt med mozzarella og bag dem yderligere i 5-10 minutter til osten er smeltet.
Tomatsauce
Kom de hakkede tomater i en gryde med grøntsagsbouillon og kog det op. Smag saucen til med salt og peber.
Anret de fyldte peberfrugter ovenpå tomatsaucen.