Gulerodssuppe med ingefær

En velsmagende og dejlig suppe med gulerod og ingefær

Ingredienser

4 personer

1 mellemstort løg (100 g)
2 fed hvidløg
10 mellemstore gulerødder (750g)
1 spsk frisk ingefær, fintrevet
1 spsk ekstra jomfu olivenolie
1 liter grønsagsboullion
100 g neutral flødeost
2 spsk citronsaft
½ tsk salt
1 knivspids hvid peber

Serveringsforslag

100 g creme fraiche
1 håndfuld ristede græskarkerner
Frisk timian
En god skive brød

 

Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg groft. Vurdér om gulerødderne skal skrælles (mange vitaminer, mineraler og kostfibre sidder i skrællen, så lad den forblive på, hvis de ikke har for mange mærker). Skær dem i grove stykker. Riv ingefær på et rivejern.

Sautér løg og hvidløg i olie i en gryde. Tilsæt gulerødder og ingefær og steg videre et par minutter ved middel varme. Tilsæt bouillon, kog suppen og lad den simre under låg i ca. 20 minutter til gulerødderne er godt møre.  

Blend suppen i en blender eller med en stavblender til den har en helt glat cremet konsistens. Tilsæt flødeost, citron og smag godt til med salt og hvid peber.

Rist græskarkernerne på en pande i lidt olie og drys med salt. Pynt suppen med creme fraiche, ristede græskarkerner og frisk timian.

 Velbekomme!

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Italiensk dessert med et twist

Varm dig på denne skønne dhal fyldt med smag

Smagfulde gulerodsdeller, med den sprødeste melonsalat og en dejlig krydderurtedressing.

Smag på denne ret, som er den vegetariske version af chili con carne, med masser af lækre grønsager og varme krydderier, chokolade og kanel.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet