Ingredienser
1 mellemstort løg (100 g)
2 fed hvidløg
10 mellemstore gulerødder (750g)
1 spsk frisk ingefær, fintrevet
1 spsk ekstra jomfu olivenolie
1 liter grønsagsboullion
100 g neutral flødeost
2 spsk citronsaft
½ tsk salt
1 knivspids hvid peber
Serveringsforslag
100 g creme fraiche
1 håndfuld ristede græskarkerner
Frisk timian
En god skive brød
Fremgangsmåde
Hak løg og hvidløg groft. Vurdér om gulerødderne skal skrælles (mange vitaminer, mineraler og kostfibre sidder i skrællen, så lad den forblive på, hvis de ikke har for mange mærker). Skær dem i grove stykker. Riv ingefær på et rivejern.
Sautér løg og hvidløg i olie i en gryde. Tilsæt gulerødder og ingefær og steg videre et par minutter ved middel varme. Tilsæt bouillon, kog suppen og lad den simre under låg i ca. 20 minutter til gulerødderne er godt møre.
Blend suppen i en blender eller med en stavblender til den har en helt glat cremet konsistens. Tilsæt flødeost, citron og smag godt til med salt og hvid peber.
Rist græskarkernerne på en pande i lidt olie og drys med salt. Pynt suppen med creme fraiche, ristede græskarkerner og frisk timian.
Velbekomme!