Gulerodssuppe med ingefær

En velsmagende og dejlig suppe med gulerod og ingefær

Ingredienser

4 personer

1 mellemstort løg (100 g)
2 fed hvidløg
10 mellemstore gulerødder (750g)
1 cm frisk ingefær
1 spsk. ekstrajomfru olivenolie
1 l grøntsagsboullion
100 g neutral flødeost
2 spsk. citronsaft
½ tsk. salt
1 knsp. hvid peber

 

Andet

100 g creme fraiche
Godt brød

Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg groft. Rengør gulerødderne, og skær dem i grove stykker. Riv ingefæren fint.

Steg løg og hvidløg i olie i en gryde, til de begynder at blive gyldne. Tilsæt gulerødder og ingefær, og steg videre et par minutter ved middelvarme.

Tilsæt bouillon, kog suppen op, og lad den simre under låg i ca. 20 minutter, til gulerødderne er godt møre.  

Blend suppen i en blender eller med en stavblender, til den har en helt glat og cremet konsistens. Tilsæt flødeost og citron, og smag til med salt og hvid peber.

Pynt suppen med creme fraiche, og servér den med et godt stykke brød til.

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Lækre og smagsfulde peberfrugter inspireret af det Israelske køkken

Mættende og farverig salat perfekt til efterårs- og vintermånederne

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag nyeder og vores yndlingsopskrifter 

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til at modtage e-mails fra Det Kærlige Måltid med nyheder fra organisationen. Vi registrerer om du åbner nyhedsbrevet samt hvilke links du klikker på. Vi oplyser ydermere om, at navn og e-mail sendes til et sikkert tredjeland.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke via et afmeldingslink i de modtagne mails eller ved at skrive til info@detkaerligemaaltid.dk. Læs mere om vores behandling af personoplysninger her.