Ingredienser
4 personer
2 fed hvidløg
10 mellemstore gulerødder (750g)
1 cm frisk ingefær
1 spsk. ekstrajomfru olivenolie
1 l grøntsagsboullion
100 g neutral flødeost
2 spsk. citronsaft
½ tsk. salt
1 knsp. hvid peber
Andet
100 g creme fraiche
Godt brød
Fremgangsmåde
Hak løg og hvidløg groft. Rengør gulerødderne, og skær dem i grove stykker. Riv ingefæren fint.
Steg løg og hvidløg i olie i en gryde, til de begynder at blive gyldne. Tilsæt gulerødder og ingefær, og steg videre et par minutter ved middelvarme.
Tilsæt bouillon, kog suppen op, og lad den simre under låg i ca. 20 minutter, til gulerødderne er godt møre.
Blend suppen i en blender eller med en stavblender, til den har en helt glat og cremet konsistens. Tilsæt flødeost og citron, og smag til med salt og hvid peber.
Pynt suppen med creme fraiche, og servér den med et godt stykke brød til.