Hokkaido græskar-karrysuppe med kokosmælk og bagt mørksej

Velsmagende og farverig suppe med proteinrig fisk

Ingredienser

6 personer

900 g mørksej
4 skalotteløg
4 fed hvidløg
1 kg hokkaido græskar
4 tsk grøn karrypasta
1 terning grønsagsbouillon
6 dl vand
1,5 dåse kokosmælk

Pynt 

30 g græskarkerner
Brøndkarse

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 180 grader.

Skær mørksej ud i 6 stykker og fordel i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Krydr med salt og peber og lad fisken trække i ca. 5 minutter. Sæt fisken i ovnen og bag den i 8-10 minutter.

Hak skalotteløg og hvidløg groft. Vask hokkaidoen, skrab kerner ud og skær den i grove tern. Sauter løg og hvidløg i en gryde med lidt olivenolie. Tilsæt karrypasta (den er stærk, så tilsæt hellere lidt nu og smag til senere). Kom græskarternene i gryden og sauter i et par minutter. Tilsæt vand og bouillon og lad det hele simre i 20 minutter under låg. Tilsæt kokosmælk og kog i yderligere 5 minutter.

Blend suppen og smag den til med salt, peber og karrypasta (evt. også lidt sukker og æblecidereddike).

Rist græskarkernerne på en pande med lidt olivenolie og salt. De er færdige når de bliver gyldne og begynder at poppe. 

Placér et stykke fisk i en dyb tallerken. Hæld suppen over og pynt med græskarkerner og brøndkarse.

Velbekomme!

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Italiensk dessert med et twist

Varm dig på denne skønne dhal fyldt med smag

Smagfulde gulerodsdeller, med den sprødeste melonsalat og en dejlig krydderurtedressing.

Smag på denne ret, som er den vegetariske version af chili con carne, med masser af lækre grønsager og varme krydderier, chokolade og kanel.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet