Jordbærkoldskål med crunch

Prøv denne lækre koldskål med et tvist - perfekt til en varm sommerdag

Ingredienser

4 personer 

Jordbærkoldskål

2 pasteuriserede æggeblommer
½ tsk. vaniljepulver eller kornene fra ½ vaniljestang
3 spsk. rørsukker
5 dl kærnemælk
5 dl tykmælk eller ymer
250 g friske jordbær (frosne kan også bruges)

Crunch

1 ½ dl havregryn
1 dl hel boghvede
2 spsk. solsikkekerner
3 spsk. mandler, grofthakkede
1 knsp. salt
2 spsk. lys sirup 
2 spsk. rapsolie 

Fremgangsmåde

Bland de tørre ingredienser til crunchen i en skål. Tilsæt sirup og olie, og vend det godt sammen.

Rist det hele på en pande ved middelvarme, og vend i det undervejs. Crunchen er færdig, når den begynder at blive lysebrun Lad den køle godt af på en rist med bagepapir. 

Pisk æggeblommer, vaniljepulver eller -korn og sukker til en luftig æggesnaps. Rør derefter kærnemælk og tykmælk eller ymer i æggesnapsen. 

Blend de friske jordbær, og rør dem i koldskålen, og servér med crunch på toppen. 

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

En dejlig simpel grøn, cremet og smagfuld suppe med ærter

Lækre og smagsfulde peberfrugter inspireret af det Israelske køkken

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag nyeder og vores yndlingsopskrifter 

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til at modtage e-mails fra Det Kærlige Måltid med nyheder fra organisationen. Vi registrerer om du åbner nyhedsbrevet samt hvilke links du klikker på. Vi oplyser ydermere om, at navn og e-mail sendes til et sikkert tredjeland.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke via et afmeldingslink i de modtagne mails eller ved at skrive til info@detkaerligemaaltid.dk. Læs mere om vores behandling af personoplysninger her.