Jordbærkoldskål med crunch

Prøv denne lækre koldskål med et tvist - perfekt til en varm sommerdag

Ingredienser

4 personer 

Jordbærkoldskål

2 pasteuriserede æggeblommer
½ tsk. vaniljepulver eller kornene fra ½ vaniljestang
3 spsk. rørsukker
5 dl kærnemælk
5 dl tykmælk eller ymer
250 g friske jordbær (frosne kan også bruges)

Crunch

1 ½ dl havregryn
1 dl hel boghvede
2 spsk. solsikkekerner
3 spsk. mandler, grofthakkede
1 knsp. salt
2 spsk. lys sirup 
2 spsk. rapsolie 

Fremgangsmåde

Bland de tørre ingredienser til crunchen i en skål. Tilsæt sirup og olie, og vend det godt sammen.

Rist det hele på en pande ved middelvarme, og vend i det undervejs. Crunchen er færdig, når den begynder at blive lysebrun Lad den køle godt af på en rist med bagepapir. 

Pisk æggeblommer, vaniljepulver eller -korn og sukker til en luftig æggesnaps. Rør derefter kærnemælk og tykmælk eller ymer i æggesnapsen. 

Blend de friske jordbær, og rør dem i koldskålen, og servér med crunch på toppen. 

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Lækre og smagsfulde peberfrugter inspireret af det Israelske køkken

Mættende og farverig salat perfekt til efterårs- og vintermånederne

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet