Jordbærkoldskål med crunch

Prøv denne lækre koldskål med et tvist - perfekt til en varm sommerdag

Ingredienser

4 personer 

Jordbærkoldskål

2 pasteuriserede æggeblommer
½ tsk. vaniljepulver eller kornene fra ½ vaniljestang
3 spsk. rørsukker
5 dl kærnemælk
5 dl tykmælk eller ymer
250 g friske jordbær (frosne kan også bruges)

Crunch

1 ½ dl havregryn
1 dl hel boghvede
2 spsk. solsikkekerner
3 spsk. mandler, grofthakkede
1 knsp. salt
2 spsk. lys sirup 
2 spsk. rapsolie 

Fremgangsmåde

Bland de tørre ingredienser til crunchen i en skål. Tilsæt sirup og olie, og vend det godt sammen.

Rist det hele på en pande ved middelvarme, og vend i det undervejs. Crunchen er færdig, når den begynder at blive lysebrun Lad den køle godt af på en rist med bagepapir. 

Pisk æggeblommer, vaniljepulver eller -korn og sukker til en luftig æggesnaps. Rør derefter kærnemælk og tykmælk eller ymer i æggesnapsen. 

Blend de friske jordbær, og rør dem i koldskålen, og servér med crunch på toppen. 

Scroll to Top

NYHEDSBREV

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til at modtage nyheder fra Det Kærlige Måltid. Vi registrerer om du åbner nyhedsbrevet samt hvilke links du klikker på. Vi oplyser ydermere om, at navn og e-mail sendes til et sikkert tredjeland.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke via et afmeldingslink i de modtagne mails eller ved at skrive til info@detkaerligemaaltid.dk. Læs mere om vores behandling af personoplysninger her.