Ingredienser
4 personer
Jordbærkoldskål
2 pasteuriserede æggeblommer
½ tsk. vaniljepulver eller kornene fra ½ vaniljestang
3 spsk. rørsukker
5 dl kærnemælk
5 dl tykmælk eller ymer
250 g friske jordbær (frosne kan også bruges)
Crunch
1 ½ dl havregryn
1 dl hel boghvede
2 spsk. solsikkekerner
3 spsk. mandler, grofthakkede
1 knsp. salt
2 spsk. lys sirup
2 spsk. rapsolie
Fremgangsmåde
Bland de tørre ingredienser til crunchen i en skål. Tilsæt sirup og olie, og vend det godt sammen.
Rist det hele på en pande ved middelvarme, og vend i det undervejs. Crunchen er færdig, når den begynder at blive lysebrun Lad den køle godt af på en rist med bagepapir.
Pisk æggeblommer, vaniljepulver eller -korn og sukker til en luftig æggesnaps. Rør derefter kærnemælk og tykmælk eller ymer i æggesnapsen.
Blend de friske jordbær, og rør dem i koldskålen, og servér med crunch på toppen.