Jordbærkoldskål med sprød crunch

Sommer i en skål

Ingredienser

6 personer
JORDBÆRKOLDSKÅL
3 pasteuriserede æggeblommer

½ tsk. vaniljepulver
60 g rørsukker
8 dl kærnemælk
5 dl tykmælk 
300 g friske jordbær

SPRØD CRUNCH

75 g havregryn
75 g hel boghvede
3 spsk. solsikkekerner
3 spsk. mandler 
Et nip salt
2 spsk. lys sirup
2 spsk. smør (brug evt. kokosolie i stedet)

Fremgangsmåde

JORDBÆRKOLDSKÅL

Pisk æggeblomme, vaniljepulver og sukker til en luftig æggesnaps. Pisk derefter kærnemælk og tykmælk i heri. 

Blend de friske jordbær enten i en blender eller i en stavblender. Rør den blendede jordbærmasse i koldskålen. Smag til. 

SPRØD CRUNCH

Hak mandlerne groft. Bland havregryn, hel boghvede, solsikkekerner, hakkede mandler og salt i en skål. 

Smelt smør og sirup ved svag varme i en gryde. Hæld det over de tørre ingredienser og vend det hele godt sammen med hænderne. 

Kom crunchen i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Bag det i ovnen ved 160 grader indtil det er gyldent. Vend rundt et par gange under bagningen.

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Fyldt med næringsrige og mættende grøntsager

Dejlig hverdagsret med smæk på farverne

Smagen af sydens sol kombineret med gode danske råvarer

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet