Ingredienser
½ tsk. vaniljepulver
60 g rørsukker
8 dl kærnemælk
5 dl tykmælk
300 g friske jordbær
SPRØD CRUNCH
75 g havregryn
75 g hel boghvede
3 spsk. solsikkekerner
3 spsk. mandler
Et nip salt
2 spsk. lys sirup
2 spsk. smør (brug evt. kokosolie i stedet)
Fremgangsmåde
JORDBÆRKOLDSKÅL
Pisk æggeblomme, vaniljepulver og sukker til en luftig æggesnaps. Pisk derefter kærnemælk og tykmælk i heri.
Blend de friske jordbær enten i en blender eller i en stavblender. Rør den blendede jordbærmasse i koldskålen. Smag til.
SPRØD CRUNCH
Hak mandlerne groft. Bland havregryn, hel boghvede, solsikkekerner, hakkede mandler og salt i en skål.
Smelt smør og sirup ved svag varme i en gryde. Hæld det over de tørre ingredienser og vend det hele godt sammen med hænderne.
Kom crunchen i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Bag det i ovnen ved 160 grader indtil det er gyldent. Vend rundt et par gange under bagningen.