Jordbærkoldskål med crunch

Prøv denne lækre koldskål med et tvist - perfekt til en varm sommerdag

Ingredienser

4 personer 

Jordbærkoldskål

2 pasteuriserede æggeblommer
½ tsk. vaniljepulver eller kornene fra ½ vaniljestang
3 spsk. rørsukker
5 dl kærnemælk
5 dl tykmælk eller ymer
250 g friske jordbær (frosne kan også bruges)

Crunch

1 ½ dl havregryn
1 dl hel boghvede
2 spsk. solsikkekerner
3 spsk. mandler, grofthakkede
1 knsp. salt
2 spsk. lys sirup 
2 spsk. rapsolie 

Fremgangsmåde

Bland de tørre ingredienser til crunchen i en skål. Tilsæt sirup og olie, og vend det godt sammen.

Rist det hele på en pande ved middelvarme, og vend i det undervejs. Crunchen er færdig, når den begynder at blive lysebrun Lad den køle godt af på en rist med bagepapir. 

Pisk æggeblommer, vaniljepulver eller -korn og sukker til en luftig æggesnaps. Rør derefter kærnemælk og tykmælk eller ymer i æggesnapsen. 

Blend de friske jordbær, og rør dem i koldskålen, og servér med crunch på toppen. 

Scroll to Top

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag nyeder og vores yndlingsopskrifter 

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til at modtage e-mails fra Det Kærlige Måltid med nyheder fra organisationen. Vi registrerer om du åbner nyhedsbrevet samt hvilke links du klikker på. Vi oplyser ydermere om, at navn og e-mail sendes til et sikkert tredjeland.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke via et afmeldingslink i de modtagne mails eller ved at skrive til info@detkaerligemaaltid.dk. Læs mere om vores behandling af personoplysninger her.