Jordbærkoldskål med sprød crunch

Sommer i en skål

Ingredienser

6 personer
JORDBÆRKOLDSKÅL
3 pasteuriserede æggeblommer

½ tsk. vaniljepulver
60 g rørsukker
8 dl kærnemælk
5 dl tykmælk 
300 g friske jordbær

SPRØD CRUNCH

75 g havregryn
75 g hel boghvede
3 spsk. solsikkekerner
3 spsk. mandler 
Et nip salt
2 spsk. lys sirup
2 spsk. smør (brug evt. kokosolie i stedet)

Fremgangsmåde

JORDBÆRKOLDSKÅL

Pisk æggeblomme, vaniljepulver og sukker til en luftig æggesnaps. Pisk derefter kærnemælk og tykmælk i heri. 

Blend de friske jordbær enten i en blender eller i en stavblender. Rør den blendede jordbærmasse i koldskålen. Smag til. 

SPRØD CRUNCH

Hak mandlerne groft. Bland havregryn, hel boghvede, solsikkekerner, hakkede mandler og salt i en skål. 

Smelt smør og sirup ved svag varme i en gryde. Hæld det over de tørre ingredienser og vend det hele godt sammen med hænderne. 

Kom crunchen i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Bag det i ovnen ved 160 grader indtil det er gyldent. Vend rundt et par gange under bagningen.

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Smagfulde gulerodsdeller, med den sprødeste melonsalat og en dejlig krydderurtedressing.

Smag på denne ret, som er den vegetariske version af chili con carne, med masser af lækre grønsager og varme krydderier, chokolade og kanel.

En super smagfuld burger med de lækreste smagselementer af det sprøde, søde, fede, og sure.

En fyldig og lækker mandel chokolade kage som går lige i hjertet på alle kage elskere.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet