Ingredienser
Kødboller
90 g havregryn
600 g hakket oksekød
1 æg
50 ml vand
2 håndfulde frisk mynte
1 håndfuld friske koriander
1 tsk salt
1,5 tsk hvidløgspulver
Sauce
1 spsk. olivenolie
2 mellem løg
2 fed hvidløg
110 g bladselleri
½ tsk. stødt kanel
1 tsk. salt
½ tsk. sort peber
15 g grønsagsbouillon
8 dl vand
2 søde kartofler
450 g kikærter
Blomkålscouscous
750 g blomkål
1 løg
1 citron
1 lille håndfuld frisk basilikum
2 håndfulde frisk persille
½ tsk. ahornsirup
3 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
Sort peber
Fremgangsmåde
Kødboller
Rengør mynte og koriander og hak dem fint.
I en minihakker blendes havregryn til det ligner groft mel. Kom det i en skål og tilføj oksekød, æg, mynte, koriander, hvidløgspulver og salt og bland godt sammen.
Form farsen til kødboller og læg dem i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Bag dem ved 180 grader i ca. 10 minutter. Tjek om de er færdige, ved at skære en af kødbollerne igennem.
Sauce
Hak løg fint og pres hvidløg. Rengør bladselleri og søde kartofler og skær i små stykker.
Steg løg og hvidløg i en stor gryde med en smule olivenolie til de bliver gyldne. Tilføj bladselleri, kanel, salt og peber og steg yderligere i 4-5 minutter. Tilsæt vand, grøntsagsbouillon, søde kartofler og kikærter og bring i kog. Lad saucen simre ved svag varme i 10-15 minutter under låg.
Blomkålscouscous
Skyl blomkål, citron, basilikum og persille. Riv blomkål eller blend i en foodprocessor til det er ligesom ris. Riv citronen og pres saften. Hak løg og persille fint.
Kom basilikum, 1 spsk citronsaft, 1/2 spsk citronskal, olivenolie og sirup i en blender og blend til dressingen er jævn.
Steg løg i en stor pande eller gryde til de er bløde. Tilføj blomkål, salt og peber og rør godt rundt. Steg i ca. 10 minutter eller til blomkålen bliver mør. Tilsæt halvdelen af dressingen og steg i yderligere 10 minutter. Fjern fra varmen og vend resten af dressingen samt persillen i og smag til med salt og peber.