Kødboller i sauce med kikærter, søde kartofler og blomkålscouscous

Smagfulde kødboller med blomkål på en ny måde

Ingredienser

6 personer

Kødboller

90 g havregryn
600 g hakket oksekød
1 æg
50 ml vand
2 håndfulde frisk mynte
1 håndfuld friske koriander
1 tsk salt
1,5 tsk hvidløgspulver

Sauce

1 spsk. olivenolie
2 mellem løg
2 fed hvidløg
110 g bladselleri
½ tsk. stødt kanel
1 tsk. salt
½ tsk. sort peber
15 g grønsagsbouillon
8 dl vand
2 søde kartofler
450 g kikærter

Blomkålscouscous

750 g blomkål
1 løg
1 citron
1 lille håndfuld frisk basilikum
2 håndfulde frisk persille
½ tsk. ahornsirup
3 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
Sort peber

Fremgangsmåde


Kødboller

Rengør mynte og koriander og hak dem fint.

I en minihakker blendes havregryn til det ligner groft mel. Kom det i en skål og tilføj oksekød, æg, mynte, koriander, hvidløgspulver og salt og bland godt sammen.

Form farsen til kødboller og læg dem i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Bag dem ved 180 grader i ca. 10 minutter. Tjek om de er færdige, ved at skære en af kødbollerne igennem.

Sauce

Hak løg fint og pres hvidløg. Rengør bladselleri og søde kartofler og skær i små stykker.

Steg løg og hvidløg i en stor gryde med en smule olivenolie til de bliver gyldne. Tilføj bladselleri, kanel, salt og peber og steg yderligere i 4-5 minutter. Tilsæt vand, grøntsagsbouillon, søde kartofler og kikærter og bring i kog. Lad saucen simre ved svag varme i 10-15 minutter under låg.

Blomkålscouscous

Skyl blomkål, citron, basilikum og persille. Riv blomkål eller blend i en foodprocessor til det er ligesom ris. Riv citronen og pres saften. Hak løg og persille fint.

Kom basilikum, 1 spsk citronsaft, 1/2 spsk citronskal, olivenolie og sirup i en blender og blend til dressingen er jævn.

Steg løg i en stor pande eller gryde til de er bløde. Tilføj blomkål, salt og peber og rør godt rundt. Steg i ca. 10 minutter eller til blomkålen bliver mør. Tilsæt halvdelen af dressingen og steg i yderligere 10 minutter. Fjern fra varmen og vend resten af dressingen samt persillen i og smag til med salt og peber.

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

En dejlig simpel grøn, cremet og smagfuld suppe med ærter

Lækre og smagsfulde peberfrugter inspireret af det Israelske køkken

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag nyeder og vores yndlingsopskrifter 

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til at modtage e-mails fra Det Kærlige Måltid med nyheder fra organisationen. Vi registrerer om du åbner nyhedsbrevet samt hvilke links du klikker på. Vi oplyser ydermere om, at navn og e-mail sendes til et sikkert tredjeland.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke via et afmeldingslink i de modtagne mails eller ved at skrive til info@detkaerligemaaltid.dk. Læs mere om vores behandling af personoplysninger her.