Kokos-panna cotta med rabarberkompot

Italiensk dessert med et twist

Ingredienser

Rabarberkompot (1 glas)

6 stilke rabarber (ca. 600 g)
180 g rørsukker

Kokos-panna cotta

3 blade husblas
400 ml kokosmælk
1 dl piskefløde
½ tsk. vaniljepulver eller kornene fra ½ vaniljestang
40 g flormelis 
Revet skal af ¼ økologisk citron 

Fremgangsmåde

 

Tænd ovnen på 175 grader. 

Skyl rabarberne godt, og skær dem i skiver på 2-3 cm. Brug hele stilken. Læg rabarberstykkerne i et ovnfast fad, og vend dem med rørsukker. Dæk fadet med låg eller alufolie, og bag rabarberstykkerne i 15-20 minutter, eller til de er møre. Køl kompotten af.  

Læg husblassen i blød i koldt vand i 5-7 minutter. Pres derefter vandet ud af husblassen med hænderne. 

Kom kokosmælk, piskefløde, vaniljepulver og formelis i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Pisk husblassen i, og stil blandingen i køleskabet i 1-2 timer til den er blevet en smule tykkere. Rør i den med jævne mellemrum, så vaniljekornene fordeler sig og ikke falder til bunds i desserten.

Fordel panna cottaen i 4 portionsglas, og stil dem på køl i mindst 4 timer og gerne til næste dag.

Fordel halvdelen af kompotten i 4 skåle, og vip forsigtigt panna cottaen ud i kompotten. Drys med lidt revet citronskal.

Hæld den anden halvdel af rabarberkompotten i et skoldet patentglas, og brug  den som topping på fx grød, skyr, pandekager eller en ostemad. Kompotten kan holde sig på køl i ca. 8-10 dage. 

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Lækre og smagsfulde peberfrugter inspireret af det Israelske køkken

Mættende og farverig salat perfekt til efterårs- og vintermånederne

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag nyeder og vores yndlingsopskrifter 

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til at modtage e-mails fra Det Kærlige Måltid med nyheder fra organisationen. Vi registrerer om du åbner nyhedsbrevet samt hvilke links du klikker på. Vi oplyser ydermere om, at navn og e-mail sendes til et sikkert tredjeland.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke via et afmeldingslink i de modtagne mails eller ved at skrive til info@detkaerligemaaltid.dk. Læs mere om vores behandling af personoplysninger her.