Kokos panna cotta med rabarberkompot

Italiensk dessert med et twist

Ingredienser

4 personer
Kokos panna cotta

3 blade husblas
400 ml kokosmælk
1 dl piskefløde
½ tsk. vaniljepulver eller kornene fra 1/2 vaniljestang
40 g flormelis
Revet skal af 1/4 citron

Rabarber kompot (1 glas)

6 stilke rabarber (ca. 600 g)
180 g rørsukker

Fremgangsmåde

 


Tænd ovnen på 175 grader. 

Skyl rabarberne godt, og skær dem i skiver på 2-3 cm. Brug hele stilken. Læg rabarberstykkerne i et ovnfast fad, og vend dem med rørsukker. Dæk fadet med låg eller alufolie, og bag rabarberstykkerne i 15-20 minutter, eller til de er møre. Køl kompotten af.  

Læg husblassen i blød i koldt vand i 5-7 minutter. Pres derefter vandet ud af husblassen med hænderne. 

Kom kokosmælk, piskefløde, vaniljepulver og formelis i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Pisk husblassen i, og stil blandingen i køleskabet i 1-2 timer til den er blevet en smule tykkere. Rør i den med jævne mellemrum, så vaniljekornene fordeler sig og ikke falder til bunds i desserten.

Fordel panna cottaen i 4 portionsglas, og stil dem på køl i mindst 4 timer og gerne til næste dag.

Fordel halvdelen af kompotten i fire skåle og vip forsigtigt panna cottaen ud i kompotten. Alternativt kan du komme kompotten oven på. Drys med lidt revet citronskal.

Hæld den anden halvdel af rabarberkompotten i et skoldet patentglas, og brug  den som topping på fx grød, skyr, pandekager eller en ostemad. Kompotten kan holde sig på køl i ca. 8-10 dage. 

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Italiensk dessert med et twist

Varm dig på denne skønne dhal fyldt med smag

Smagfulde gulerodsdeller, med den sprødeste melonsalat og en dejlig krydderurtedressing.

Smag på denne ret, som er den vegetariske version af chili con carne, med masser af lækre grønsager og varme krydderier, chokolade og kanel.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet