Kokos-panna cotta med rabarberkompot

Italiensk dessert med et twist

Ingredienser

Rabarberkompot (1 glas)

6 stilke rabarber (ca. 600 g)
180 g rørsukker

Kokos-panna cotta

3 blade husblas
400 ml kokosmælk
1 dl piskefløde
½ tsk. vaniljepulver eller kornene fra ½ vaniljestang
40 g flormelis 
Revet skal af ¼ økologisk citron 

Fremgangsmåde

 

Tænd ovnen på 175 grader. 

Skyl rabarberne godt, og skær dem i skiver på 2-3 cm. Brug hele stilken. Læg rabarberstykkerne i et ovnfast fad, og vend dem med rørsukker. Dæk fadet med låg eller alufolie, og bag rabarberstykkerne i 15-20 minutter, eller til de er møre. Køl kompotten af.  

Læg husblassen i blød i koldt vand i 5-7 minutter. Pres derefter vandet ud af husblassen med hænderne. 

Kom kokosmælk, piskefløde, vaniljepulver og formelis i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Pisk husblassen i, og stil blandingen i køleskabet i 1-2 timer til den er blevet en smule tykkere. Rør i den med jævne mellemrum, så vaniljekornene fordeler sig og ikke falder til bunds i desserten.

Fordel panna cottaen i 4 portionsglas, og stil dem på køl i mindst 4 timer og gerne til næste dag.

Fordel halvdelen af kompotten i 4 skåle, og vip forsigtigt panna cottaen ud i kompotten. Drys med lidt revet citronskal.

Hæld den anden halvdel af rabarberkompotten i et skoldet patentglas, og brug  den som topping på fx grød, skyr, pandekager eller en ostemad. Kompotten kan holde sig på køl i ca. 8-10 dage. 

Scroll to Top

NYHEDSBREV

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til at modtage nyheder fra Det Kærlige Måltid. Vi registrerer om du åbner nyhedsbrevet samt hvilke links du klikker på. Vi oplyser ydermere om, at navn og e-mail sendes til et sikkert tredjeland.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke via et afmeldingslink i de modtagne mails eller ved at skrive til info@detkaerligemaaltid.dk. Læs mere om vores behandling af personoplysninger her.