Kostpolitik

Vi leverer farverige, nærende og velsmagende måltider med De officielle Kostråd som den centrale byggesten.
Råd, som både er gode for sundheden og klimaet.

Sådan gør vi

1. Spis planterigt
Vi har mindst en vegetarisk ret hver uge.

2. Spis flere grøntsager og frugter
Grøntsager er en vigtig bestanddel i alle vores retter. Vi anvender især grove og danske grøntsager.

3. Spis mindre kød – vælg bælgfrugter og fisk
Vi begrænser mængden af kød, men sikrer at måltiderne er rige på protein af høj kvalitet ved at anvende magert kød og mange bælgfrugter. Derudover har vi en ret med fisk hver uge.

4. Spis mad med fuldkorn
Vi vælger som oftest fuldkorn, når der indgår ris, pasta, brød eller andre kulhydratkilder i retterne. Det mætter mere og er rig på vitaminer, mineraler og kostfibre.

5. Vælg planteolier og magre mejeriprodukter
Vi anvender som hovedregel planteolier og magre mejeriprodukter. Dog er det vigtigt, at den syge får et energirigt måltid for at oprette en sund vægt. Derfor giver vi herunder tips til, hvordan måltiderne kan beriges med sunde fedtstoffer. 

Læs mere om De officielle Kostråd her

Målet med de kærlige måltider

Lette hverdagen for personer og familier ramt af alvorlig sygdom eller traume, når de har svært ved at finde tid og overskud til at købe ind og lave mad. 

Hjælpe med at genfinde kræfterne og opleve glæde gennem måltider.

Øge appetitten gennem farverige, velduftende og indbydende måltider. 

Balancere krydderierne. Måltiderne skal være smagfulde, men skal samtidig kunne spises af hele familien.

Præsentere for nye smagsoplevelser og give inspiration og idéer til nye, sunde og spændende måltider. 

Give de unge frivillige kompetencer inden for madlavning herunder viden om sunde råvarer, hygiejne og tilberedningsmetoder samt et kendskab til traditionel dansk madkultur.

Vi har fokus på bæredygtighed og derfor sammensætter vi, så vidt muligt, menuen af sæsonaktuelle, danske og økologiske råvarer. At tænke klimavenligt er ikke ensbetydende med, at vi skal undvære vores yndlings-retter, men øve os i at gå grønnere veje uden at gå på kompromis med smagen. 

Under sygdom er det vigtigt at få nok at spise for at dække kroppens behov for energi, og dermed undgå vægttab. Læs hvordan du kan berige måltiderne her.

Ansøg om at modtage måltider

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag nyeder og vores yndlingsopskrifter 

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til at modtage e-mails fra Det Kærlige Måltid med nyheder fra organisationen. Vi registrerer om du åbner nyhedsbrevet samt hvilke links du klikker på. Vi oplyser ydermere om, at navn og e-mail sendes til et sikkert tredjeland.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke via et afmeldingslink i de modtagne mails eller ved at skrive til info@detkaerligemaaltid.dk. Læs mere om vores behandling af personoplysninger her.