Ingredienser
1 mellemstort løg (100 g)
2 fed hvidløg
2 gulerødder (120 g)
400 g frossen spinat
170 g neutral flødeost
½ tsk. stødt muskatnød
1 tsk. salt
½ tsk. peber
500-700 g rå laks (vægt uden skind)
Ca. 10 lasagneplader
1 dl revet parmesan
Tomatsauce
2 dåser hakkede tomater (800 ml)
1 dl fløde
1 tsk. oregano
½ tsk. salt
¼ tsk. peber
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
Hak løg og hvidløg fint, og riv gulerødderne groft. Svits løg, hvidløg og gulerødder på en pande i lidt olie i ca. 5 minutter.
Tilsæt den frosne spinat, og lad den tø op på panden. Tilsæt flødeost, muskatnød, salt og peber, og varm det godt op.
Skær skindet fra laksen, og skær den i mindre stykker.
Bland hakkede tomater, fløde, oregano i en skål, og smag det til med salt og peber.
Byg lasagnen op i et ovnfast fad på ca. 20×30 cm. Smør det godt med olie, og læg skiftevis et lag spinatmasse, et lag tomatsauce, laks og lasagneplader, indtil det hele er brugt. Slut af med et lag tomatsauce, og drys med revet parmesan.
Bag lasagnen i ovne i 30-35 minutter. Stik forsigtigt i den med en kniv for at mærke, om lasagnepladerne er møre.