Lakse-spinat lasagne med mascarpone og bønnesalat med feta

Lasagne er altid en sikker vinder. Prøv denne udgave med laks og spinat - med en sprød og mættende bønnesalat.

Ingredienser

6 personer
LASAGNE

500 g fersk laks 
1 stort løg
1 fed hvidløg
500 g frossen spinat
170 g mascarpone
1,5 dåse hakkede tomater
1 tsk oregano
1 tsk muskatnød
1 dl madlavningsfløde
Salt og peber
Lasagneplader
Revet parmesan

 

BØNNESALAT

250 g grønne bønner
1 dåse sorte bønner
1 lille rødløg
50 g solsikkekerner
1/2 citron
120 g feta
Frisk persille
Salt og peber
1 nip cayennepeber
Olivenolie

Fremgangsmåde


LASAGNE

Fordel den frosne spinat i et ildfast fad.

Hak løg og svits det i lidt olivenolie. Fordel det derefter på spinaten og sæt det i ovnen til spinaten er tøet op. Vend mascarponen i spinat-løg blandingen og smag til med muskatnød, salt og peber.

Hak hvidløg fint og sautér det i olivenolie (må ikke brune, så bliver de bitre). Tilsæt de flåede tomater, madlavningsfløde og oregano. Kog det op og smag til med salt og peber.

Skær skindet fra laksen og skær den i mindre stykker.

Lasagnen bygges op i et stort ildfast fad som smøres godt med olivenolie. Læg skiftevis et lag spinat, et lag tomatsauce, laks og lasagneplader – gentag til det hele er brugt. Afslut med sauce og drys med revet parmesan.

Bag lasagnen ved 180 grader i ca. 30-35 min. Stik i lasagnen med en kniv og mærk om pladerne er møre.

BØNNESALAT

Hak rødløg fint. 

De grønne bønner nippes og koges i vand tilsat salt, til de er knap møre. Det tager ca. 5 min. 

Hæld de grønne bønner i en sigte og overbrus dem med koldt vand. Vend dem med de drænede sorte bønner, rødløg og solsikkekerner. 

Smag godt til med olivenolie, citron og krydderier. Vend til sidst hakket persille og feta i salaten.

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Fyldt med næringsrige og mættende grøntsager

Dejlig hverdagsret med smæk på farverne

Smagen af sydens sol kombineret med gode danske råvarer

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet