Om os

Mød os

Det Kærlige Måltid er en nonprofit-organisation, hvor unge frivillige i fællesskab laver mad til familier ramt af midlertidig krise pga. sygdom, traume eller pludselig dødsfald. Vi bringer farverige, nærende og velsmagende måltider ud til de medborgere, der har allermest brug for et godt måltid mad – og allermindst energi til at lave det. 

Det kærlige måltid er et væsentligt supplement til medicin og lægelig behandling, og derfor arbejder vi frivilligt for at støtte og drage omsorg, når hverdagen er slået i stykker. Vi er drevet af ønsket om at give unge frivillige nyttig viden med i livet og samtidig hjælpe sygdomsramte. I vores køkken på Aarhus Havn lærer de unge om sundhed, ernæring, madspild, hygiejne og madlavning under ledelse af en uddannet kok. De lærer også at samarbejde, lede og organisere. Vi ønsker, at de unge får oplevelsen af sammen at gøre en meningsfuld forskel. Fællesskab, madlavning og medborgerskab er vores nøgleord.

Sådan startede Det Kærlige måltid

I januar 2019 serverede vi de første farverige måltider. Men visionen har simret, siden stifter Charlotte Thyberg i 2017 oplevede betydningen af kærlige måltider i USA, hvor organisationen ”Ceres Community Project” har eksisteret siden 2006. Det Kærlige Måltid er det første nonprofit-projekt uden for USA. 

Vores måltider er gratis for de modtagende familier i 8 uger. Projektet finansieres ved hjælp af sponsorater, donationer, fonde og samarbejdspartnere.

Vi holder til på Aarhus Havn hos Birks Køkken, Mindet 4, med udsigt over havnebassinerne.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet