Om maden

Hver uge laver vi fire hovedmåltider og en nærende suppe. Hver anden uge tilbereder vi også en dessert. Vi har stort fokus på økologi, og vi bruger så vidt muligt fuldkorn og sæsonaktuelle råvarer.

Menu uge 27

1. Sprød kylling med cremet spinatpasta
2. Gartnerens lasagne
3. Frittata med kartofler, asparges og forårsløg
4. Chana Masala med ris
5. Ugens suppe
6. Spinat-bananbrød

Vores kostpolitik

Vi tilbereder farverige, nærende og velsmagende måltider med De officielle Kostråd som den centrale byggesten. Sådan bruger vi kostrådene: 

1. Spis planterigt
Vi har mindst en vegetarisk ret hver uge.

2. Spis flere grøntsager og frugter
Grøntsager er en vigtig bestanddel i alle vores retter. Vi anvender især grove og danske grøntsager.

3. Spis mindre kød – vælg bælgfrugter og fisk
Vi begrænser mængden af kød, men sikrer at måltiderne er rige på protein af høj kvalitet ved at anvende magert kød og mange bælgfrugter. Derudover har vi en ret med fisk hver uge.

4. Spis mad med fuldkorn
Vi vælger som oftest fuldkorn, når der indgår ris, pasta, brød eller andre kulhydratkilder i retterne. Det mætter mere og er rig på vitaminer, mineraler og kostfibre.

5. Vælg planteolier og magre mejeriprodukter
Vi anvender som hovedregel planteolier og magre mejeriprodukter. Dog er det vigtigt, at den syge får et energirigt måltid for at oprette en sund vægt. Derfor giver vi herunder tips til, hvordan måltiderne kan beriges med sunde fedtstoffer.

Med vores måltider håber vi at ...

  • Lette hverdagen for personer og familier ramt af livstruende sygdom eller fysisk traume, der har svært ved at finde overskud til at købe ind og lave mad.  

  • Hjælpe med at genfinde kræfterne og opleve glæde gennem måltider.

  • Sikre, at kroppen får den nødvendige næring under sygdom for at dække behovet for energi og dermed undgå vægttab.

  • Øge appetitten gennem farverige, velduftende og indbydende retter, der vækker sanserne.

  • Balancere krydderierne, så maden er smagfuld, men samtidig kan nydes af hele familien.

  • Præsentere nye smagsoplevelser og give inspiration til sunde, spændende måltider.

  • Give unge frivillige værdifulde kompetencer inden for madlavning, herunder viden om sunde råvarer, hygiejne og tilberedningsmetoder samt et kendskab til traditionel dansk madkultur.

  • Fremme bæredygtighed ved at sammensætte menuen af sæsonaktuelle, danske og økologiske råvarer. At tænke klimavenligt betyder ikke, at vi skal undvære vores yndlingsretter, men at vi øver os i at gå grønnere veje uden at gå på kompromis med smagen.
Scroll to Top

NYHEDSBREV

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til at modtage nyheder fra Det Kærlige Måltid. Vi registrerer om du åbner nyhedsbrevet samt hvilke links du klikker på. Vi oplyser ydermere om, at navn og e-mail sendes til et sikkert tredjeland.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke via et afmeldingslink i de modtagne mails eller ved at skrive til info@detkaerligemaaltid.dk. Læs mere om vores behandling af personoplysninger her.