Hvem er vi?
Det Kærlige Måltid er en nonprofit organisation, hvor frivillige i fællesskab laver måltider til familier i Aarhus, Aalborg og Odense Kommune ramt af akut livstruende sygdom eller traume. Måltiderne leveres af de Kærlige Bude, så familierne får maden leveret lige til døren.
I en familie falder hverdagen sammen, når et medlem bliver alvorligt syg. Sygdommen kan føre til, at der hverken er appetit eller overskud til at få lavet ordentlig mad, som ellers oftest giver et bedre sygdomsforløb.
Familierne får måltider leveret gratis i otte uger i træk, fire dage om ugen. Det giver kontinuerligt hyggelige stunder samlet om det gode måltid i en ellers svær tid.
Vision og mission
VISION
Vi forener sundhed og dannelse for det enkelte menneske, vores fællesskab og vores samfund.
MISSION
Mennesker, sundhed og fællesskaber.
Vi har mennesker, sundhed og fællesskaber i centrum, uanset om de tilhører gruppen af modtagere af måltider eller gruppen af frivillige.
Værdier
Rummelighed – åbenhed overfor nytænkning, forskellige personligheder, diversitet og kompetencer.
Passion – vi brænder for vores ønske om at hjælpe andre, og har vores hjerter med i alle vores handlinger.
Kreativitet – vi er indstillet på at finde løsninger således at vores mission kan opfyldes.
Anerkendelse – vi hepper på hinanden og fejrer små som store sejre, for vi er alle en del af fællesskabet.
Hvem er vi?
Det Kærlige Måltid er en nonprofit organisation, hvor frivillige i fællesskab laver måltider til familier i Aarhus, Aalborg og Odense Kommune ramt af akut livstruende sygdom eller traume. Måltiderne leveres af de Kærlige Bude, så familierne får maden leveret lige til døren.
I en familie falder hverdagen sammen, når et medlem bliver alvorligt syg. Sygdommen kan føre til, at der hverken er appetit eller overskud til at få lavet ordentlig mad, som ellers oftest giver et bedre sygdomsforløb.
Familierne får måltider leveret gratis i otte uger i træk, fire dage om ugen. Det giver kontinuerligt hyggelige stunder samlet om det gode måltid i en ellers svær tid.
Hvorfor startede vi?
Charlotte Thyberg, Stifter og Direktør af Det Kærlige Måltid, fik alvorlig sygdom tæt på livet i slutningen af 2016, da hendes mor blev ramt af livstruende sygdom.
Sygdomsforløbet tog hårdt på familien, og det satte tanker i gang. Charlotte oplevede, at hendes mor havde svært ved at finde overskuddet til at lave ordentlige måltider til sig selv. Samtidig oplevede hun, at de gode, nærende måltider havde en styrkende effekt, når det så endelig lykkedes at få dem lavet.
I 2017 tog Charlotte til USA, nærmere bestemt Sebastopol i Californien, for at opleve Ceres Community Project, der er bygget op om det samme koncept som Det Kærlige Måltid.
Efter en halv dags besøg hos organisationen var Charlotte ikke i tvivl. Hun ville lave noget lignende i Danmark – det første af sin slags uden for USA. I 2018 blev drømmen og visionen fuldbyrdet, og siden er projektet steget i både størrelse, kendskabsgrad og popularitet.
Vi leverede de første måltider i Aarhus i januar 2019 og startede op i Aalborg i 2021. Hvert år har vi leveret flere måltider end året før, og det tal bliver forhåbentlig ved med at vokse.
Hvad er målet med Det Kærlige Måltid?
Udover at hjælpe så mange familier ramt af sygdom som muligt med at få den mad, de har brug for, er en stor del af vores drivkraft den fællesskabsfølelse, der præger organisationen.
Vi har fra starten haft et erklæret mål om at involvere unge frivillige, som både får personlig udvikling og glæde ud af arbejdet. En stor del af arbejdet er at vejlede unge i at lave og spise sunde måltider. Det samler os om det gode måltid, som siden tidernes morgen har været menneskets naturlige samlingspunkt.
I fremtiden vil vi kæmpe for at øge kendskabsgraden, udvide til nye byer og hjælpe endnu flere sygdomsramte familier. Vi vil blive ved med at bringe mennesker sammen og skabe et unikt, inkluderende og lærerigt fællesskab.
Hvordan hænger det sammen?
Det Kærlige Måltid er et kæmpe puslespil, der skal gå op, så vi hver uge kan levere måltider. Der skal kontinuerligt rekrutteres frivillige og søges nye donationer – vi skal selvfølgelig købe mad, lave og levere maden – og derudover skal vi løbende informere om projektet til relevante interessenter.
Med velgørende fonde og gavmilde bidragsydere, dedikeret personale, kompetente fagpersoner og engagerede frivillige kommer vi altid i mål.