Ingredienser
Passer til en springform på ca. 25 cm i diameter
170 g rødbede (store tern)
¼ dl vand
2 æg, M
55 g kokosolie (smeltet)
70 g olivenolie
½ tsk. Vaniljeekstrakt
25 g kakao pulver
1 tsk. Bagepulver
½ tsk. Flagesalt
200 g rørsukker
100 g rismel, grov
30 g havremel (eller havregryn blendet helt fint)
30 g glutenfrit mel
Allergener
Gluten, hvis der ikke tåles havre
Æg
Fremgangsmåde
Vej alle ingredienserne af og slå æggene ud i en skål.
Gør en springform med bunden beklædt med bagepapir klar, smør bagepapiret g siderne på springformen med olie.
Kom rødbeder, vand, æg, olierne og vanilje i en blender. Blend indtil massen er helt glat.
Kom massen i en skål – sigt de tørre ingredienser ned i de våde, vend i dejen indtil massen lige netop er glat og mixet sammen – brug en gummi spartel.
Fyld dejen i den bagpapirbeklædte og smurte springform, spred dejen godt ud i.
Bag kagen ved 160 grader i ca. 25 min. Midten skal virke ´affjedrende´ – stik en gaffel ned i centrum, der må ikke hænge noget dej ved. Hvis der gør det, gives kagen yderligere 5 min. Pas på ikke at bage kagen for længe, da den så vil blive tør!