Ingredienser

Passer til en springform på ca. 25 cm i diameter

170 g rødbede (store tern)

¼ dl vand

2 æg, M

55 g kokosolie (smeltet)

70 g olivenolie

½ tsk. Vaniljeekstrakt

25 g kakao pulver

1 tsk. Bagepulver

½ tsk. Flagesalt

200 g rørsukker

100 g rismel, grov

30 g havremel (eller havregryn blendet helt fint)

30 g glutenfrit mel

Allergener

Gluten, hvis der ikke tåles havre

Æg

 

Fremgangsmåde

Vej alle ingredienserne af og slå æggene ud i en skål.

Gør en springform med bunden beklædt med bagepapir klar, smør bagepapiret g siderne på springformen med olie.

Kom rødbeder, vand, æg, olierne og vanilje i en blender. Blend indtil massen er helt glat.

Kom massen i en skål – sigt de tørre ingredienser ned i de våde, vend i dejen indtil massen lige netop er glat og mixet sammen – brug en gummi spartel.

Fyld dejen i den bagpapirbeklædte og smurte springform, spred dejen godt ud i.

Bag kagen ved 160 grader i ca. 25 min. Midten skal virke ´affjedrende´ – stik en gaffel ned i centrum, der må ikke hænge noget dej ved. Hvis der gør det, gives kagen yderligere 5 min. Pas på ikke at bage kagen for længe, da den så vil blive tør!

Scroll to Top

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag nyeder og vores yndlingsopskrifter 

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til at modtage e-mails fra Det Kærlige Måltid med nyheder fra organisationen. Vi registrerer om du åbner nyhedsbrevet samt hvilke links du klikker på. Vi oplyser ydermere om, at navn og e-mail sendes til et sikkert tredjeland.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke via et afmeldingslink i de modtagne mails eller ved at skrive til info@detkaerligemaaltid.dk. Læs mere om vores behandling af personoplysninger her.