Ingredienser
6 personer passer til en springform
TÆRTE
1 stk. tærtedej, færdig
250 g svampe, (skæres i mindre stykker)
5 kviste timian
1 fed hvidløg (finthakket)
300 g rødløg (både)
2 spsk. Balsamico, rød
1 spsk. Sukker
5 æg
3 dl. Creme fraiche 18 %
75 g revet mozzarella
100 g grønkål, frisk (revet)
1 ½ tsk. Salt
½ tsk. Sort peber, stødt
50 g smør
BØNNESALAT
450 g Grønne bønner, frisk
80 g Belugalinser
150 g Feta, i tern
125 g Semitørrede tomater
Bredbladet persille (grofthakket)
PYNT
50 g Græskarkerne, ristede
BASISVARER
Olivenolie
Salt og Peber
Honning
Hvidvinseddike
Sukker
Balsamico
Fremgangsmåde
Tærte
Rengør og forbered grøntsagerne som beskrevet i ingredienslisten.
Smelt halvdelen af smørret på en dyb pande, tilsæt svampe, hvidløg og timian og steg i 5-10 min. Sættes til side. Smelt herefter den anden halvdel af smørret og tilsæt, rødløg, balsamico og sukker steg i ca. 10-15 min ved medium varme.
Beklæd en tærteform eller springform med den færdige tærtedej.
Fyld svampe og rødløg heri (fjern timiankvistene) fordel også grønkål i formene. Pisk æg, creme fraiche, ost, salt og peber sammen og fordel æggemassen over tærten. Bages ved 160 grader i ca. 30-40 min.
Bønnesalat
Bønnerne ´nippes´ og koges i vand tilsat salt til de er knap møre
ca.5 min. Hældes i en sigte og overbruses med koldt vand
Beluga linserne koges i saltet vand efter anvisningen på pakke, vandet hældes fra. Linserne vendes med lidt olie og hvidvinseddike – køles ned. Bønner, Beluga linser, semi tørrede tomater, feta og persille vendes forsigtigt sammen og smages evt. yderligere til med salt, peber, honning og hvidvinseddike
Ristede græskarkerner
Kom græskarkernerne i et ildfast fad eller gastro bakke, drys med lidt fint salt og dryp med lidt olivenolie. Bag dem i ovnen ved 180 grader til de er gyldne og begynder at poppe som popkorn. Køles ned