Ingredienser
2 løg (200 g)
1 fed hvidløg
½ savoykål
Ekstra jomfru olivenolie
Salt
Sort peber
300 g god pasta evt. penne
80 g soltørrede tomater
Desuden
Revet parmesan
Friskhakket kruspersille
Fremgangsmåde
Skær løg i tynde ringe. Kom en god slat olie på en pande og varm den op til middelvarme. Steg løgene og vend dem ofte indtil de er bløde og gyldenbrune – det tager ca. 15-20 minutter. Tag løgene af panden.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Hak hvidløget fint. Fjern skrællen og kernerne fra butternut squashen og skær den i mundrette tern. Kom ternene i et ovnfast fad beklædt med bagepapir og vend med olie, hvidløg, salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 20-25 minutter til de er netop møre.
Skær savoykålen i tynde strimler. Kom igen olie på panden og steg kålen indtil den falder sammen og er let gyldenbrun. Krydr med salt og peber.
Kog pastaen i vand tilsat salt indtil de er al dente.
Vend det hele sammen og tilføj soltørrede tomater. Smag til med salt og peber.
Pynt retten med revet parmesan og persille.
Velbekomme!