Persondatapolitik for Det Kærlige Måltid

Baggrund

Den dataansvarlige organisation for behandling af dine personoplysninger er:

Det Kærlige Måltid
Dyrehavevej 35
8000 Aarhus C
Tlf. 40356839
E-mail: charlotte@detkaerligemaaltid.dk
CVR nr. 39695227

Denne Persondatapolitik (herefter “Politik”) redegør for vores indsamling af oplysninger, der identificerer eller kan identificere fysiske personer (herefter benævnt ”Personoplysninger”), og som indsamles af Det Kærlige Måltid i en række forskellige sammenhænge. Politikken er en hjælp til at forstå, hvilke personoplysninger vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvordan vi behandler dem.

Vi respekterer alle ønsker om hemmeligholdelse af personoplysninger i henhold til de til enhver tid gældende regler, og vi er opmærksomme på behovet for beskyttelse og forsvarlig behandling af alle personoplysninger, vi modtager.

Oplysninger vi indsamler; Formål, grundlag, videregivelse og sletteregler

Formålet med behandling af dine personoplysninger er at levere tjenesteydelser til dig og din virksomhed, samt holde dig orienteret om nyheder, funktioner og produktmuligheder, jf. databeskyttelsesforordningen artikel 5 stk. 1 b.

Det Kærlige Måltid er dataansvarlig for de oplysninger, vi indsamler om dig, og vi sikrer, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med lovgivningen.

Hvis du ønsker at kontakte os angående vores behandling af personoplysninger, kan du gøre det på: charlotte@detkaerligemaaltid.dk eller på telefon +45 40356839.

1. Kontaktformularer på hjemmeside

Kontaktformular “Bliv Frivillig”
Når du skriver til os via kontaktformularen behandler vi dit navn, telefonnummer, mail, alder samt hvilken kommune du ønsker at være tilknyttet. Dette gør vi for at kunne kontakte dig med henblik på at blive frivillig i organisationen. 

Kontaktformular “Ansøg om at modtage måltider” 
Når du skriver til os via kontaktformularen behandler vi dit navn, telefonnummer, mail, samt hvilken kommune du ønsker at være tilknyttet. Dette gør vi for at kunne kontakte dig med henblik på at modtage måltider.

2. Bidragsydere/donorer

Vi indsamler følgende kategorier af personoplysninger om dig, når du bidrager med donationer til Det Kærlige Måltid:

  • Kontaktinformationer (navn, e-mail, telefonnummer samt registrerings- og kontonummer for faste bidragydere og medlemmer)
  • CVR-/CPR-nummer, såfremt dette oplyses med henblik på skattefradrag
  • Bidragshistorik
  • Bidragstype
  • Kampagnehistorik

Når du bidrager med en donation gennem MobilePay behandler vi dit navn og telefonnummer. 

Dette gør vi med henblik på at kunne håndtere dit bidrag og til at kunne kontakte dig igen med henblik på at kunne indsamle midler til vores formål som organisation Vi opbevarer dine oplysninger om donationer i 5 år for at kunne leve op til reglerne om bl.a. bogføring og for at kunne dokumentere dit bidrag.

3. Brugere af vores hjemmeside

Er du alene bruger af vores hjemmeside, uden at anvende kontaktformularer eller donere, anvender vi dine personoplysninger (ip adresse) til at

  • kunne stille funktionaliteterne på vores hjemmeside til rådighed for dig
  • udarbejde statistik om din færden på vores hjemmeside
  • optimere vores hjemmesides indretning

Ip-adresserne indsamler vi via cookies i din browser. Læs mere om vores anvendelse af cookies nedenfor.

4. Modtagere af nyhedsbrev

Vi indsamler følgende kategorier af personoplysninger, når du er modtager af vores nyhedsbrev:

  • Kontaktinformation (navn, e-mail)
  • Adfærdsinformation (det vil bl.a. sige information om, hvorvidt du har åbnet nyhedsbrevet samt hvilke links du klikker på i nyhedsbrevet)

Dette gør vi for at kunne sende dig vores nyhedsbreve. Retsgrundlaget er dit samtykke, jf. databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a. 

Hvis du afmelder dig nyhedsbrevet, sletter vi din e-mailadresse.

5. Cookies

Når du besøger vores hjemmeside gøres der brug af “cookies” til at styre login samt til at indsamle webstatistik.

En cookie en tekstfil, som sendes fra vores server og lagres på din computer, mobil el. tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus. Cookies er ensbetydende med, at du mere effektivt og nemmere kan bruge hjemmesiden. Vi behandler ikke information om brugeradfærd, som indsamles via cookies på en måde, der kan forbinde brugeradfærden med bestemte personer. Du kan indstille din browser til at informere dig, når du modtager en cookie således, at du altid har mulighed for at tage stilling til,
om du vil acceptere den. Du kan også vælge helt at slå funktionen fra. Hvis du sletter eller blokerer cookies vil hjemmesiden dog ikke fungere optimalt. 

Cookierne indeholder ikke Personoplysninger såsom oplysninger om din e-mailadresse, dit bruger-id eller andre personlige oplysninger udover, hvad der fremgår af nærværende Politik. Du kan læse vores cookiepolitik på vores hjemmeside.

Hvordan vi opbevarer de oplysninger, vi indsamler

Dine personoplysninger opbevares fortroligt og ansvarligt. Adgang til oplysningerne er begrænset til betroede medarbejdere, og vi behandler kun personoplysninger om dig, som er relevante i forhold til kommunikation og samarbejde med Det Kærlige Måltid.

Vi benytter få tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne, og må ikke anvende dem til deres egne formål. Vi påser, at databehandleren har truffet de fornødne tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger. Nogle af vores databehandlere kan være beliggende udenfor EU/EØS, men alle med lovligt overførselsgrundlag.

Vi er, over for dig, ansvarlige for opbevaringen af dine personoplysninger hos databehandleren.

Dine rettigheder

Du har til en enhver tid ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger vi har indsamlet, og som vi opbevarer om dig.

  • Du kan til en enhver tid kræve berigtigelse/opdatering eller gøre indsigelse af behandlingen af dine personoplysninger i overensstemmelse med de til enhver tid gældende regler.
  • Du har ret til at anmode om sletning, dvs. du kan få dine personoplysninger slettet, medmindre vi af regnskabsmæssige eller juridiske årsager skønner, at det er nødvendigt at beholde dem i en længere periode. Oplysningerne slettes senest, når eventuelle formueretlige krav er forældet.
  • Du har ret til begrænsning af behandling, dvs. du kan styre eventuel begrænsning af behandlingen.
  • Du har ret til indsigelse, dvs. du har i visse tilfælde ret til at gøre indsigelse mod vores ellers lovlige behandling af dine personoplysninger.
  • Du har ret til at få overført oplysninger (dataportabilitet). Det betyder, at du til enhver tid kan hente eller få tilsendt oplysninger.

Du kan gøre brug af dine rettigheder ved at henvende dig til os. Kontaktoplysninger på vores dataansvarlige finder du øverst på siden.

Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på www.datatilsynet.dk.

Klage til Datatilsynet. Hvis du ønsker at klage, vil vi selvfølgelig være glade for, at blive orienteret og gøre hvad vi kan for at gøre dig tilfreds, men du er altid berettiget til at klage direkte til Datatilsynet, Carl Jacobsens Vej 35, 2500 Valby, Tlf. 3319 3200 eller e-mail dt@datatilsynet.dk, se evt. mere på www.datatilsynet.dk.

Website ejes af den selvejende institution Det Kærlige Måltid med CVR: 39695227

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag nyeder og vores yndlingsopskrifter 

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til at modtage e-mails fra Det Kærlige Måltid med nyheder fra organisationen. Vi registrerer om du åbner nyhedsbrevet samt hvilke links du klikker på. Vi oplyser ydermere om, at navn og e-mail sendes til et sikkert tredjeland.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke via et afmeldingslink i de modtagne mails eller ved at skrive til info@detkaerligemaaltid.dk. Læs mere om vores behandling af personoplysninger her.