Porre-gulerodspostej med broccolisalat

Fyldt med næringsrige og mættende grøntsager

Ingredienser

6 personer
PORRE/GULERODSPOSTEJ

350 g porre (renset vægt)
350 g gulerødder (renset vægt)
350 g kartofler (renset vægt)
2 spsk olivenolie
1 terning grøntsagsbouillon
4 dl vand
3 æg
2 fed hvidløg
2 tsk tørret basilikum
1 tsk tørret timian
1 dl hakket persille
Salt og peber

BROCCOLISALAT

550 g broccoli (brug også stokken) 
1 stort rødløg
1,5 dl solsikkekerner
1 dl rosiner

DRESSING TIL SALAT

100 g miracle whip
1/2 dl rørsukker
3 spsk rødvinseddike
1 tsk salt

Fremgangsmåde


PORRE/GULERODSPOSTEJ

Rengør alle grøntsagerne. Skær porrer i tynde skiver. Riv gulerødder og kartofler fint. Hak hvidløg og persille fint. 

Fordel porrer, gulerødder og kartofler i et ildfast fad. Vend grøntsagerne med olivenolie og bag dem hårdt ved 250 grader i 5-10 min. 

Hæld grøntsagsbouillon (kogende vand + bouillonterning) over grøntsagerne og lad det ‘simre’ i ca. 5-10 min. i ovnen. Tag grøntsagerne ud af ovnen og lad dem køle lidt af. 

Kom grøntsagerne i stor skål og tilsæt havregryn, æg, krydderier, hvidløg, persille, salt og peber. Vend det hele godt rundt og smag til.

Fordel fyldet i en springform og bag postejen ved 160 grader i ca. 30-35 min.

BROCCOLISALAT

Vask broccolien og skær det grimme af stokken. Skær hovedet i små buketter og stokken i små tern. 
Hak rødløg fint.

Rør ingredienserne til dressingen sammen. Vend den med broccoli, rødløg, solsikkekerner og rosiner.

Velbekomme!

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Fyldt med næringsrige og mættende grøntsager

Dejlig hverdagsret med smæk på farverne

Smagen af sydens sol kombineret med gode danske råvarer

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet