Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 225 grader.
Rens porrene grundigt, og skær dem i tynde ringe. Vurdér, om gulerødder og kartofler skal skrælles – ellers skyl dem grundigt. Riv den groft.
Fordel porrer, gulerødder og kartofler i et ovnfast fad, og vend dem med olie. Sæt fadet i ovnen i ca. 10 minutter.
Tag grøntsagerne ud af ovnen, rør godt i dem, og hæld bouillon over. Sæt fadet tilbage i ovnen i 5-10 minutter. Tag grøntsager ud af ovnen, og lad dem køle lidt af. Sæt ovnen på 180 grader.
Hak hvidløg og persille fint. Kom de let afkølede grøntsager i en stor skål, og tilsæt de øvrige ingredienser. Vend det hele godt sammen.
Smør en rugbrødsform godt med olie. Kom massen i formen, og bag postejen i ca. 45 minutter, til den har en centrumtemperatur på 75 grader.
Spis eventuelt porre-gulerods-postejen sammen med broccolisalt. Find opskriften under “Tilbehør”.