Porre-gulerodspostej med broccolisalat

Fyldt med næringsrige og mættende grøntsager

Ingredienser

4 personer
PORRE-GULERODSPOSTEJ

250 g porre (renset vægt)
250 g gulerødder (renset vægt)
250 g kartofler (renset vægt)
2 spsk ekstra jomfru olivenolie
2 dl grøntsagsbouillon
2 fed hvidløg
1 god håndfuld persille
80 g havregryn
2 æg
1 tsk tørret basilikum
1 tsk tørret timian
1 tsk salt
1 knivspids sort peber

Broccolisalat

550 g broccoli (brug også stokken) 
1 stort rødløg
1,5 dl solsikkekerner
1 dl rosiner

Dressing til salat

100 g miracle whip
1/2 dl rørsukker
2 spsk rødvinseddike
1/2 tsk salt

Fremgangsmåde


Porre-gulerodspostej

Tænd ovnen på 250 grader.

Rens porrerne grundigt og skær dem i tynde ringe. Vurdér om gulerødder og kartofler skal skrælles – ellers blot skyl dem grundigt og riv dem groft på et rivejern. Fordel porrer, gulerødder og kartofler i et ovnfast fad og vend  med olie. Sæt fadet i ovnen i ca. 10 minutter. Hæld bouillon  over grøntsagerne og sæt fadet tilbage i ovnen i yderligere 5-10 minutter. Tag grøntsagerne ud af ovnen og lad dem køle lidt af. 

Hak hvidløg og persille fint. Kom de let afkølede grøntsager i en stor skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Vend det hele godt sammen. 

Fordel fyldet i en rugbrødsform eller en 1 liters folieform smurt godt med olie. Skru ovnen ned til 180 grader og bag postejen i ca. 1 time.

Broccolisalat

Rengør broccolien og skær det grimme af stokken. Skær hovedet i små buketter og stokken i små tern. 
Hak rødløg fint.

Rør ingredienserne til dressingen sammen. Vend den med broccoli, rødløg, solsikkekerner og rosiner.

Velbekomme!

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Italiensk dessert med et twist

Varm dig på denne skønne dhal fyldt med smag

Smagfulde gulerodsdeller, med den sprødeste melonsalat og en dejlig krydderurtedressing.

Smag på denne ret, som er den vegetariske version af chili con carne, med masser af lækre grønsager og varme krydderier, chokolade og kanel.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet