Porre-gulerodspostej

Fyldt med næringsrige og mættende grøntsager

Ingredienser

4 personer

2 porrer (250 g)
4 mellemstore gulerødder (250 g)
3-4 kartofler (250 g)
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
2 dl grøntsagsbouillon
2 fed hvidløg
1 god håndfuld persille
80 g havregryn
2 æg
1 tsk. tørret basilikum
1 tsk. tørret timian
1 tsk. salt
1 knsp. peber

Andet

1 rugbrødsform (1 liter)

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 225 grader. 

Rens porrene grundigt, og skær dem i tynde ringe. Vurdér, om gulerødder og kartofler skal skrælles – ellers skyl dem grundigt. Riv den groft.

Fordel porrer, gulerødder og kartofler i et ovnfast fad, og vend dem med olie. Sæt fadet i ovnen i ca. 10 minutter. 

Tag grøntsagerne ud af ovnen, rør godt i dem, og hæld bouillon over. Sæt fadet tilbage i ovnen i 5-10 minutter. Tag grøntsager ud af ovnen, og lad dem køle lidt af. Sæt ovnen på 180 grader.

Hak hvidløg og persille fint. Kom de let afkølede grøntsager i en stor skål, og tilsæt de øvrige ingredienser. Vend det hele godt sammen. 

Smør en rugbrødsform godt med olie. Kom massen i formen, og bag postejen i ca. 45 minutter, til den har en centrumtemperatur på 75 grader.

Spis eventuelt porre-gulerods-postejen sammen med broccolisalt. Find opskriften under “Tilbehør”. 

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Lækre og smagsfulde peberfrugter inspireret af det Israelske køkken

Mættende og farverig salat perfekt til efterårs- og vintermånederne

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet