Porre-gulerodspostej

Fyldt med næringsrige og mættende grøntsager

Ingredienser

4 personer

2 porrer (250 g)
4 mellemstore gulerødder (250 g)
3-4 kartofler (250 g)
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
2 dl grøntsagsbouillon
2 fed hvidløg
1 god håndfuld persille
80 g havregryn
2 æg
1 tsk. tørret basilikum
1 tsk. tørret timian
1 tsk. salt
1 knsp. peber

Andet

1 rugbrødsform (1 liter)

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 225 grader. 

Rens porrene grundigt, og skær dem i tynde ringe. Vurdér, om gulerødder og kartofler skal skrælles – ellers skyl dem grundigt. Riv den groft.

Fordel porrer, gulerødder og kartofler i et ovnfast fad, og vend dem med olie. Sæt fadet i ovnen i ca. 10 minutter. 

Tag grøntsagerne ud af ovnen, rør godt i dem, og hæld bouillon over. Sæt fadet tilbage i ovnen i 5-10 minutter. Tag grøntsager ud af ovnen, og lad dem køle lidt af. Sæt ovnen på 180 grader.

Hak hvidløg og persille fint. Kom de let afkølede grøntsager i en stor skål, og tilsæt de øvrige ingredienser. Vend det hele godt sammen. 

Smør en rugbrødsform godt med olie. Kom massen i formen, og bag postejen i ca. 45 minutter, til den har en centrumtemperatur på 75 grader.

Spis eventuelt porre-gulerods-postejen sammen med broccolisalt. Find opskriften under “Tilbehør”. 

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

En dejlig simpel grøn, cremet og smagfuld suppe med ærter

Lækre og smagsfulde peberfrugter inspireret af det Israelske køkken

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag nyeder og vores yndlingsopskrifter 

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til at modtage e-mails fra Det Kærlige Måltid med nyheder fra organisationen. Vi registrerer om du åbner nyhedsbrevet samt hvilke links du klikker på. Vi oplyser ydermere om, at navn og e-mail sendes til et sikkert tredjeland.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke via et afmeldingslink i de modtagne mails eller ved at skrive til info@detkaerligemaaltid.dk. Læs mere om vores behandling af personoplysninger her.