Salat med grønkål og sød kartoffel

Mættende og farverig salat perfekt til efterårs- og vintermånederne

Ingredienser

4 personer
4 søde kartofler (500 g)
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie 
Salt
Peber
Chiliflager
3 friske rosmarinkviste
100 g perlebyg
80 g grønkål
80 g granatæblekerner
½ spsk. ekstra jomfruolivenolie 
1 spsk. balsamico
1 drys salt 

Pynt 

2 spsk. græskarkerner 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 

Skræl de sæde kartofler, og skær dem i mundrette tern, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Vend ternene med olie, og drys med salt, peber og chiliflager. Læg rosmarinkvistene ved, og bag kartoflerne i ovnen i 25-30 minutter, til de er netop møre. 

Kog perlebyggen efter anvisningen på pakken. 

Hak grønkålen fint. Frigør granatæblekernerne fra skrællen. Pres granatæblet med håndfladen, og rul det et par gange hen over bordet for at løsne kernerne, før du skærer nogle snit i skrællen og piller den af. 

Knug grønkålen med olie, balsamico og salt. Vend forsigtigt perlebyg, bagte søde kartofler og granatæblekerner sammen med grønkålen. 

Rist græskarkernerne på en pande i en smule olie, til de begynder at poppe. Tilsæt lidt groft salt. Drys græskarkernerne over salaten. 

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

En dejlig simpel grøn, cremet og smagfuld suppe med ærter

Lækre og smagsfulde peberfrugter inspireret af det Israelske køkken

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag nyeder og vores yndlingsopskrifter 

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til at modtage e-mails fra Det Kærlige Måltid med nyheder fra organisationen. Vi registrerer om du åbner nyhedsbrevet samt hvilke links du klikker på. Vi oplyser ydermere om, at navn og e-mail sendes til et sikkert tredjeland.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke via et afmeldingslink i de modtagne mails eller ved at skrive til info@detkaerligemaaltid.dk. Læs mere om vores behandling af personoplysninger her.