Ingredienser
1/2 spidskål
1 agurk
1 lille galiamelon
140 g asparges
70 g babyspinat
2 spsk kokosolie
2,5 dåse kikærter
1 tsk salt
1 tsk tørret timian
1 nip chiliflager
DESUDEN
650 g varmrøget laks
200 g cherrytomater
Dild
KRYDDERURTEDRESSING
2 dl creme fraiche 18%
2 dl ymer
1/2 spsk salt
1/2 tsk hvid peber
1/2 tsk paprika
2 håndfulde persille
2 spsk hakket purløg
Evt. lidt citronsaft
Fremgangsmåde
SALAT
Skyl først alle grøntsagerne. Snit spidskålen fint, skrab indmaden ud af agurkerne og skær dem i halvmåner. Skær melon i mundrette tern og skær asparges i skiver. Vend alle grøntsagerne sammen.
RISTEDE KIKÆRTER
Dræn kikærterne for vand. Fordel dem i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Smelt kokosolien (fx i mikroovnen) og smør kikærterne godt ind i kokosolie, havsalt og krydderier. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 20-25 min. til de er gyldne og sprøde. Rør i dem et par gange undervejs.
KRYDDERURTEDRESSING
Hak persille og klip purløg. Pisk alle ingredienserne til krydderurtedressingen sammen og smag godt til.
Anret salaten i bunden, dernæst kikærter og top med tomat, varmrøget laks og dressing. Velbekomme!