Salat med varmrøget laks, ristede kikærter og krydderurtedressing

Både skøn for smagsløgene og øjnene

Ingredienser

4 personer

Ristede kikærter

2 dåser kikærter eller 480 g kogte
3 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 tsk. salt
1 spsk. tørret timian
Lidt chiliflager

Salat

½ spidskål (350 g)
10 friske grønne asparges (150 g)
½-1 agurk (250 g)
1 lille galiamelon eller cantaloupmelon (ca. 300 g uden skræl og kerner)
75 g spinat
8-10 cherrytomater
400 g varmrøget laks

Pynt

Dild
Ærteskud 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Hæld væden fra kikærterne, skyl dem i koldt vand, og dup dem tørre med lidt køkkenrulle. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og vend dem med olie, salt og krydderier. Bag kikærterne i ovnen i 25-30 minutter, til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af på en rist. 

Skyl alle grøntsagerne godt. Snit spidskålen fint, og skær aspargesene i skiver. Flæk agurken på langs, fjern den bløde midte med en teske, og skær agurken i halvmåner. Fjern skræl og kerner fra melonen, og skær den i mundrette tern.

Vend alle grøntsagerne og spinaten forsigtigt sammen, og anret salaten i et fad med grøntsags-/spinatblandingen nederst og de halverede cherrytomater og ristede kikærter ovenpå. Fordel den varmrøgede laks i stykker på toppen. Pynt med dild og ærteskud. 

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Lækre og smagsfulde peberfrugter inspireret af det Israelske køkken

Mættende og farverig salat perfekt til efterårs- og vintermånederne

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet