Salat med varmrøget laks, ristede kikærter og krydderurtedressing

Både skøn for smagsløgene og øjnene

Ingredienser

6 personer
SALAT
1/2 spidskål
1 agurk
1 lille galiamelon
140 g asparges 
70 g babyspinat

RISTEDE KIKÆRTER
2 spsk kokosolie
2,5 dåse kikærter
1 tsk salt
1 tsk tørret timian
1 nip chiliflager


DESUDEN
650 g varmrøget laks
200 g cherrytomater
Dild


KRYDDERURTEDRESSING
2 dl creme fraiche 18%
2 dl ymer
1/2 spsk salt
1/2 tsk hvid peber
1/2 tsk paprika
2 håndfulde persille
2 spsk hakket purløg
Evt. lidt citronsaft

Fremgangsmåde

SALAT

Skyl først alle grøntsagerne. Snit spidskålen fint, skrab indmaden ud af agurkerne og skær dem i halvmåner. Skær melon i mundrette tern og skær asparges i skiver. Vend alle grøntsagerne sammen.

RISTEDE KIKÆRTER 

Dræn kikærterne for vand. Fordel dem i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Smelt kokosolien (fx i mikroovnen) og smør kikærterne godt ind i kokosolie, havsalt og krydderier. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 20-25 min. til de er gyldne og sprøde. Rør i dem et par gange undervejs.

KRYDDERURTEDRESSING

Hak persille og klip purløg. Pisk alle ingredienserne til krydderurtedressingen sammen og smag godt til.



Anret salaten i bunden, dernæst kikærter og top med tomat, varmrøget laks og dressing. Velbekomme!

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Fyldt med næringsrige og mættende grøntsager

Dejlig hverdagsret med smæk på farverne

Smagen af sydens sol kombineret med gode danske råvarer

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet