Ingredienser
4 personer
Farsbrød
1 dl mælk
½ dl rasp
1 rødløg
2 fed hvidløg
50 g soltørrede tomater
50 g sorte oliven uden sten
1 håndfuld persille
1 håndfuld frisk basilikum
1 gulerod (80 g)
400 g hakket kalv og flæsk
1 ½ tsk. salt
1 æg
½ tsk. peber
Sesambagte gulerødder
10-12 gulerødder (ca. 900 g)
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
2 spsk. hvide sesamfrø
Salt
Peber
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Bland mælk og rasp sammen i en skål.
Kom rødløg, hvidløg, soltørrede tomater, oliven, krydderurter og guleroden til farsbrødet i en minihakker eller en blender, og kør det sammen til en lidt grov masse.
Rør kødet sammen med salt i en stor skål. Tilsæt æg, og rør igen. Tilsæt så mælk og rasp. Rør til sidst grøntsagsmassen og peber i farsen.
Form farsen til et farsbrød, og sæt det i ovnen. Bag det i ca. 45 minutter, til det har en centrumtemperatur på 75 grader.
Rengør gulerødderne grundigt, og skær dem på langs i tykke stænger. Læg dem i et ovnfast fad, og vend dem med olivenolie, sesamfrø, salt og peber. Bag gulerødderne i ovnen i 30 minutter, til de lige netop er møre. De må gerne have lidt bid.