Sesambagte gulerødder

Smag hvordan sødmen fra gulerødderne træder i kraft, når de bliver bagt

Ingredienser

6 personer

ca. 15 gulerødder
3 spsk olivenolie
Salt
Peber
Lyse sesamfrø

 

Allergener

Sesam

Fremgangsmåde

Vurdér om gulerødderne skal skrælles. Mange vitaminer og kostfibre sidder i skrællen, så skræl dem kun hvis de er meget grimme. Ellers skyl dem blot grundigt. 

Gulerødderne skæres i lange tynde skiver. Læg dem i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. 
Vend gulerødderne med olivenolie, salt, peber og sesamfrø. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 10-15 minutter indtil de er lige netop møre. De må gerne have lidt bid. 

Servér gulerødderne som tilbehør til eksempelvis kylling, fisk, vegetarbøffer eller noget helt andet. De er også lækre med tzatziki ‘at the side’. 

Velbekomme! 

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Italiensk dessert med et twist

Varm dig på denne skønne dhal fyldt med smag

Smagfulde gulerodsdeller, med den sprødeste melonsalat og en dejlig krydderurtedressing.

Smag på denne ret, som er den vegetariske version af chili con carne, med masser af lækre grønsager og varme krydderier, chokolade og kanel.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet