Farsbrød med sesambagte gulerødder

Dejligt og smagsfuld farsbrød med sesambagte gulerødder

Ingredienser

4 personer 

Farsbrød

1 dl mælk
½ dl rasp
1 rødløg
2 fed hvidløg
50 g soltørrede tomater 
50 g sorte oliven uden sten 
1 håndfuld persille 
1 håndfuld frisk basilikum
1 gulerod (80 g)
400 g hakket kalv og flæsk 
1 ½ tsk. salt 
1 æg
½ tsk. peber 

Sesambagte gulerødder 

10-12 gulerødder (ca. 900 g)
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie 
2 spsk. hvide sesamfrø
Salt
Peber 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 

Bland mælk og rasp sammen i en skål. 

Kom rødløg, hvidløg, soltørrede tomater, oliven, krydderurter og guleroden til farsbrødet i en minihakker eller en blender, og kør det sammen til en lidt grov masse. 

Rør kødet sammen med salt i en stor skål. Tilsæt æg, og rør igen. Tilsæt så mælk og rasp. Rør til sidst grøntsagsmassen og peber i farsen.

Form farsen til et farsbrød, og sæt det i ovnen. Bag det i ca. 45 minutter, til det har en centrumtemperatur på 75 grader. 

Rengør gulerødderne grundigt, og skær dem på langs i tykke stænger. Læg dem i et ovnfast fad, og vend dem med olivenolie, sesamfrø, salt og peber. Bag gulerødderne i ovnen i 30 minutter, til de lige netop er møre. De må gerne have lidt bid.

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Lækre og smagsfulde peberfrugter inspireret af det Israelske køkken

Mættende og farverig salat perfekt til efterårs- og vintermånederne

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet