Sesambagte gulerødder

Smag hvordan sødmen fra gulerødderne træder i kraft, når de bliver bagt

Ingredienser

6 personer

ca. 15 gulerødder
3 spsk olivenolie
Salt
Peber
Lyse sesamfrø

 

Allergener

Sesam

Fremgangsmåde

Vurdér om gulerødderne skal skrælles. Mange vitaminer og kostfibre sidder i skrællen, så skræl dem kun hvis de er meget grimme. Ellers skyl dem blot grundigt. 

Gulerødderne skæres i lange tynde skiver. Læg dem i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. 
Vend gulerødderne med olivenolie, salt, peber og sesamfrø. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 10-15 minutter indtil de er lige netop møre. De må gerne have lidt bid. 

Servér gulerødderne som tilbehør til eksempelvis kylling, fisk, vegetarbøffer eller noget helt andet. De er også lækre med tzatziki ‘at the side’. 

Velbekomme! 

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Fyldt med næringsrige og mættende grøntsager

Dejlig hverdagsret med smæk på farverne

Smagen af sydens sol kombineret med gode danske råvarer

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet