Ingredienser
4 personer
Ris
250 g brune ris
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
6 dl grøntsagsbouillon
2 tsk. gurkemeje
1 tsk. salt
Grøntsager
1 stort løg (125 g)
2 fed hvidløg
1 stor rød peberfrugt (200 g)
200 g champignon
1 lille aubergine (200 g)
1-2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 spsk. spidskommen
2 tsk. paprika
¼ tsk. cayennepeber
120 g frosne ærter
120 g frosne majs
Salt
Peber
Pynt
Friskhakket bredbladet persille
Kalamataoliven
Citron i både
Fremgangsmåde
Steg risene i olie i en gryde, til de begynder at blive gennemsigtige. Hæld bouillon i, og tilsæt gurkemeje og salt. Kog risene ved svag varme, til de er netop møre.
Hak løg og hvidløg fint. Skær peberfrugten i små tern, champignonerne i halve eller kvarte og auberginen i grove tern.
Varm olien op i en stor gryde, og svits løg og hvidløg, til de er klare. Tilsæt spidskommen, paprika, cayennepeber og hvidløg, og lad det hele stege i 1 minut.
Tilsæt champignon, aubergine, peberfrugt og eventuelt ekstra olie, og steg videre i ca. 10 minutter.
Overhæld ærter og majs med kogende vand. Lad dem stå i et par minutter, til de er tøet op, og lad dem dryppe af i en sigte.
Vend de kogte ris sammen med alle grøntsagerne. Smag godt til med salt og peber og eventuelt ekstra krydderier, og top med persille, oliven og citronbåde.