Ingredienser
3 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 lille hokkaidogræskar (900 g)
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 tsk. grøn karrypasta, justér efter behov
6 dl grøntsagsbouillon
400 ml kokosmælk
1 tsk. salt
1 knsp. peber
1 spsk. æblecidereddike eller citronsaft
Andet
3 spsk. græskarkerner
Frisk koriander
Limesaft
Nanbrød
Fremgangsmåde
Hak skalotteløg og hvidløg groft. Skyl hokkaidogræskarret godt, skær det over, og fjern kernerne med en ske. Skær det i grove tern.
Steg løg og hvidløg i olie i en gryde, til løgene er gennemsigtige. Tilsæt karrypasta og græskartern, og steg dem videre i et par minutter.
Tilsæt bouillon, og lad det simre under låg i ca. 20 minutter. Tilsæt kokosmælk, og kog i yderligere 5 minutter.
Blend suppen i en blender eller med en stavblender, og tilsæt salt, peber og æblecidereddike eller citronsaft. Smag suppen godt til.
Rist græskarkernerne på en pande i lidt olie, til de begynder at poppe. Drys med groft salt.
Pynt suppen med de ristede græskarkerner, koriander og friskpresset lime. Spis eventuelt nanbrød til.