Spicy hokkaidosuppe med grøn karry og kokosmælk

Velsmagende og farverig suppe som er perfekt til efterårs- og vintermånederne

Ingredienser

4 personer

3 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 lille hokkaidogræskar (900 g)
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 tsk. grøn karrypasta, justér efter behov 
6 dl grøntsagsbouillon 
400 ml kokosmælk
1 tsk. salt
1 knsp. peber
1 spsk. æblecidereddike eller citronsaft

Andet

3 spsk. græskarkerner 
Frisk koriander 
Limesaft
Nanbrød 

Fremgangsmåde

Hak skalotteløg og hvidløg groft. Skyl hokkaidogræskarret godt, skær det over, og fjern kernerne med en ske. Skær det i grove tern.

Steg løg og hvidløg i olie i en gryde, til løgene er gennemsigtige. Tilsæt karrypasta og græskartern, og steg dem videre i et par minutter. 

Tilsæt bouillon, og lad det simre under låg i ca. 20 minutter. Tilsæt kokosmælk, og kog i yderligere 5 minutter. 

Blend suppen i en blender eller med en stavblender, og tilsæt salt, peber og æblecidereddike eller citronsaft. Smag suppen godt til. 

Rist græskarkernerne på en pande i lidt olie, til de begynder at poppe. Drys med groft salt.

Pynt suppen med de ristede  græskarkerner, koriander og friskpresset lime. Spis eventuelt nanbrød til. 

Scroll to Top

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag nyeder og vores yndlingsopskrifter 

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til at modtage e-mails fra Det Kærlige Måltid med nyheder fra organisationen. Vi registrerer om du åbner nyhedsbrevet samt hvilke links du klikker på. Vi oplyser ydermere om, at navn og e-mail sendes til et sikkert tredjeland.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke via et afmeldingslink i de modtagne mails eller ved at skrive til info@detkaerligemaaltid.dk. Læs mere om vores behandling af personoplysninger her.