Svampepostej og salat med quinoa og sød kartoffel

En skøn, vegetarisk ret fyldt med efterårs- og vinter grøntsager

Ingredienser

4 personer
Svampepostej

80 g couscous
1 dl kogende vand 
450 g champignon
1-2 løg
50 g mandler
3 spsk tørrede tranebær
1,5 dl creme fraiche 9%
2 æg
1 tsk salt
Sort peber

Quinoasalat

120 g quinoa
600 g sød kartoffel
2 spsk ekstra jomfru olivenolie
Salt
Sort peber
Chiliflager
3 kviste frisk rosmarin

80 g grønkål
80 g granatæblekerner
1/2 spsk ekstra jomfru olivenolie
2 spsk balsamicoeddike
1 drys salt 

Pynt

2 spsk græskarkerner

Fremgangsmåde

Svampepostej

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 

Kom couscous i en skål, tilsæt lidt salt og hæld kogende vand over.  Tildæk skålen med stanniol eller et låg og lad grynene  trække i 5 minutter. Rør rundt undervejs.

Rens champignon for jord. Hak dem fint sammen med løg. Hak mandlerne groft. Kom champignon, løg og mandler på en varm pande med olie og svits til det meste af væden er væk. Lad det køle lidt ned og bland sammen med de øvrige ingredienser.

Kom fyldet i en rugbrødsform eller en 1 liters folieform smurt godt med olie. Skru ovnen ned til 180 grader og bag postejen i ca. 1 time. 

Salat med quinoa og sød kartoffel

Kog quinoaen i vand tilsat salt til den er netop mør – hæld evt. overskydende væske fra.

Skræl de søde kartofler og skær dem i grove mundrette tern. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med en god sjat olie og drys med salt, peber og chiliflager. Læg rosmarinkvistene ved og bag kartoflerne i ovnen i ca. 20 minutter til de er netop møre.

Hak grønkålen fint og frigør granatæblekernerne (Tip: Pres på granatæblet med håndfladen mens du ruller den et par gange hen af bordet. På den måde løsnes kernerne). 

Rist græskarkernerne på en pande i en smule olie indtil de begynder at poppe. Drys med lidt groft salt. 

Knug grønkålen med olivenolie, balsamicoeddike og lidt salt. Vend forsigtigt kogt quinoa, søde kartofler og granatæblekerner heri og drys med ristede græskarkerner.

Velbekomme!

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Smagfulde gulerodsdeller, med den sprødeste melonsalat og en dejlig krydderurtedressing.

Smag på denne ret, som er den vegetariske version af chili con carne, med masser af lækre grønsager og varme krydderier, chokolade og kanel.

En super smagfuld burger med de lækreste smagselementer af det sprøde, søde, fede, og sure.

En fyldig og lækker mandel chokolade kage som går lige i hjertet på alle kage elskere.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet