Svampepostej med tranebær

En skøn, vegetarisk ret fyldt med efterårs- og vinter grøntsager

Ingredienser

4 personer

80 g couscous
1 tsk. salt
1 dl kogende vand
450 g champignon og evt. lidt østershatte
1 stort løg (150 g)
50 g mandler
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
3 spsk. tørrede tranebær
1 dl creme fraiche 9%
2 æg 
Peber 

Andet

1 rugbrødsform (1 liter)

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 

Kom couscous i en skål, tilsæt lidt salt, og hæld kogende vand over.  Tildæk skålen med stanniol eller et låg, og lad det trække i 5 minutter. Rør med en gaffel et par gange undervejs.

Rens champignonerne godt. Tag et par stykker fra til senere, og hak resten fint. Gør det samme med løget. Brug eventuelt en minihakker, foodprocessor eller blender. Hak mandlerne groft.

Steg champignon, løg og mandler på en varm pande med olie, til det meste af væden er væk, og bland det sammen med de øvrige ingredienser i en skål. Smag til med salt og peber. 

Smør rugbrødsformen godt med olie, hæld postejmassen i, og pynt med lidt champignon i skiver og eventuelt østershatte. Bag svampepostejen i ca. 1 time, til den har en centrumtemperatur på 75 grader. 

Servér eventuelt svampepostejen sammen med “Salat med grønkål og sød kartoffel”. Opskriften kan findes under tilbehør. 

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

En dejlig simpel grøn, cremet og smagfuld suppe med ærter

Lækre og smagsfulde peberfrugter inspireret af det Israelske køkken

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag nyeder og vores yndlingsopskrifter 

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til at modtage e-mails fra Det Kærlige Måltid med nyheder fra organisationen. Vi registrerer om du åbner nyhedsbrevet samt hvilke links du klikker på. Vi oplyser ydermere om, at navn og e-mail sendes til et sikkert tredjeland.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke via et afmeldingslink i de modtagne mails eller ved at skrive til info@detkaerligemaaltid.dk. Læs mere om vores behandling af personoplysninger her.