Ingredienser
4 personer
80 g couscous
1 tsk. salt
1 dl kogende vand
450 g champignon og evt. lidt østershatte
1 stort løg (150 g)
50 g mandler
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
3 spsk. tørrede tranebær
1 dl creme fraiche 9%
2 æg
Peber
Andet
1 rugbrødsform (1 liter)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Kom couscous i en skål, tilsæt lidt salt, og hæld kogende vand over. Tildæk skålen med stanniol eller et låg, og lad det trække i 5 minutter. Rør med en gaffel et par gange undervejs.
Rens champignonerne godt. Tag et par stykker fra til senere, og hak resten fint. Gør det samme med løget. Brug eventuelt en minihakker, foodprocessor eller blender. Hak mandlerne groft.
Steg champignon, løg og mandler på en varm pande med olie, til det meste af væden er væk, og bland det sammen med de øvrige ingredienser i en skål. Smag til med salt og peber.
Smør rugbrødsformen godt med olie, hæld postejmassen i, og pynt med lidt champignon i skiver og eventuelt østershatte. Bag svampepostejen i ca. 1 time, til den har en centrumtemperatur på 75 grader.
Servér eventuelt svampepostejen sammen med “Salat med grønkål og sød kartoffel”. Opskriften kan findes under tilbehør.