Ingredienser
4 personer
Svampepostej
80 g couscous
1 dl kogende vand
450 g champignon
1-2 løg
50 g mandler
3 spsk tørrede tranebær
1,5 dl creme fraiche 9%
2 æg
1 tsk salt
Sort peber
Quinoasalat
120 g quinoa
600 g sød kartoffel
2 spsk ekstra jomfru olivenolie
Salt
Sort peber
Chiliflager
3 kviste frisk rosmarin
80 g grønkål
80 g granatæblekerner
1/2 spsk ekstra jomfru olivenolie
2 spsk balsamicoeddike
1 drys salt
Pynt
2 spsk græskarkerner
Fremgangsmåde
Svampepostej
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Kom couscous i en skål, tilsæt lidt salt og hæld kogende vand over. Tildæk skålen med stanniol eller et låg og lad grynene trække i 5 minutter. Rør rundt undervejs.
Rens champignon for jord. Hak dem fint sammen med løg. Hak mandlerne groft. Kom champignon, løg og mandler på en varm pande med olie og svits til det meste af væden er væk. Lad det køle lidt ned og bland sammen med de øvrige ingredienser.
Kom fyldet i en rugbrødsform eller en 1 liters folieform smurt godt med olie. Skru ovnen ned til 180 grader og bag postejen i ca. 1 time.
Salat med quinoa og sød kartoffel
Kog quinoaen i vand tilsat salt til den er netop mør – hæld evt. overskydende væske fra.
Skræl de søde kartofler og skær dem i grove mundrette tern. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med en god sjat olie og drys med salt, peber og chiliflager. Læg rosmarinkvistene ved og bag kartoflerne i ovnen i ca. 20 minutter til de er netop møre.
Hak grønkålen fint og frigør granatæblekernerne (Tip: Pres på granatæblet med håndfladen mens du ruller den et par gange hen af bordet. På den måde løsnes kernerne).
Rist græskarkernerne på en pande i en smule olie indtil de begynder at poppe. Drys med lidt groft salt.
Knug grønkålen med olivenolie, balsamicoeddike og lidt salt. Vend forsigtigt kogt quinoa, søde kartofler og granatæblekerner heri og drys med ristede græskarkerner.
Velbekomme!