Tærte med karamelliserede løg og svampe

Lækker og mættende tærte med lækre svampe og karamelliserede løg

Ingredienser

4 personer 

Tærtedej 

1 ½ dl fuldkornsmel, fx grahamsmel eller fuldkornshvedemel (100 g)
2 ½ dl hvedemel (150 g)
2 tsk. salt
1 dl ekstra jomfruolivenolie 
½ dl vand 

Fyld 

200 g champignon 
2 rødløg (200 g)
1 fed hvidløg
40 g grønkål
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
4 timiankviste
1 ½ spsk. balsamico
2 tsk. sukker 
3 æg
3 dl creme fraiche 
50 g revet mozzarella 
1 tsk. salt
½ tsk. peber 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Bland mel og salt. Fordel olien til dejen i melet med fingrene, og tilsæt derefter vandet lidt ad gangen. Ælt dejen så lidt som muligt. Tryk dejen ud i en tærteform, og prik huller i tærtebunden med en gaffel. Bag den i ovnen i 10-15 minutter. 

Rens alle grøntsagerne. Skær champignonerne i halve eller kvarte og rødløget i tynde både. Hak hvidløget fint og grønkålen groft. 

Varm 1 spsk. olie på en pande. Tilsæt champignon, hvidløg og timiankviste, og steg dem i 10 minutter ved middelvarme. Tag det hele af panden, og fjern timiankvistene. 

Kom endnu 1 spsk. olie på panden, og tilsæt rødløg, balsamico og sukker. Lad det stege i 10-15 minutter ved middelvarme, til løgene er godt karamelliseret. 

Fordel grøntsagerne i tærtebunden. Pisk æg, creme fraiche, ost, salt og peber sammen, og fordel æggemassen over grøntsagerne. 

Bag tærten i 35-40 minutter, til den har sat sig og er gyldenbrun. 

Servér tærten sammen med “Bønnesalat med belugalinser og feta”. Opskriften kan findes under “Tilbehør”. 

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Lækre og smagsfulde peberfrugter inspireret af det Israelske køkken

Mættende og farverig salat perfekt til efterårs- og vintermånederne

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet