Ingredienser
4 personer
Tærtedej
1 ½ dl fuldkornsmel, fx grahamsmel eller fuldkornshvedemel (100 g)
2 ½ dl hvedemel (150 g)
2 tsk. salt
1 dl ekstra jomfruolivenolie
½ dl vand
Fyld
200 g champignon
2 rødløg (200 g)
1 fed hvidløg
40 g grønkål
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
4 timiankviste
1 ½ spsk. balsamico
2 tsk. sukker
3 æg
3 dl creme fraiche
50 g revet mozzarella
1 tsk. salt
½ tsk. peber
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Bland mel og salt. Fordel olien til dejen i melet med fingrene, og tilsæt derefter vandet lidt ad gangen. Ælt dejen så lidt som muligt. Tryk dejen ud i en tærteform, og prik huller i tærtebunden med en gaffel. Bag den i ovnen i 10-15 minutter.
Rens alle grøntsagerne. Skær champignonerne i halve eller kvarte og rødløget i tynde både. Hak hvidløget fint og grønkålen groft.
Varm 1 spsk. olie på en pande. Tilsæt champignon, hvidløg og timiankviste, og steg dem i 10 minutter ved middelvarme. Tag det hele af panden, og fjern timiankvistene.
Kom endnu 1 spsk. olie på panden, og tilsæt rødløg, balsamico og sukker. Lad det stege i 10-15 minutter ved middelvarme, til løgene er godt karamelliseret.
Fordel grøntsagerne i tærtebunden. Pisk æg, creme fraiche, ost, salt og peber sammen, og fordel æggemassen over grøntsagerne.
Bag tærten i 35-40 minutter, til den har sat sig og er gyldenbrun.
Servér tærten sammen med “Bønnesalat med belugalinser og feta”. Opskriften kan findes under “Tilbehør”.