Tærte med karameliserede løg og svampe. Hertil bønnesalat med belugalinser

Lækker og mættende tærte med sprød salat

Ingredienser

6 personer passer til en springform

 

TÆRTE

1 stk. tærtedej (færdiglavet)
250 g svampe (skæres i mindre stykker)
5 kviste timian
1 fed hvidløg (finthakket)
300 g rødløg (både)
2 spsk. balsamico
1 spsk. sukker
5 æg
3 dl. creme fraiche 18 %
75 g revet mozzarella
100 g frisk grønkål (revet)
1 ½ tsk. salt
½ tsk. sort peber (stødt)
50 g smør

BØNNESALAT 

450 g friske grønne bønner
80 g belugalinser
150 g feta (tern)
125 g semitørrede tomater
Bredbladet persille (grofthakket)

PYNT
50 g græskarkerner (ristede)

BASISVARER
Olivenolie
Salt og peber
Honning
Hvidvinseddike
Sukker
Balsamico

Fremgangsmåde

TÆRTE

Rengør og forbered grøntsagerne som beskrevet i ingredienslisten.

Smelt halvdelen af smørret på en dyb pande, tilsæt svampe, hvidløg og timian og steg i 5-10 min. Sættes til side. Smelt herefter den anden halvdel af smørret og tilsæt rødløg, balsamico og sukker steg i ca. 10-15 min ved  middelvarme.

Beklæd en tærteform eller springform med den færdige tærtedej.

Fyld svampe og rødløg heri (fjern timiankvistene). Fordel også grønkål i formene. Pisk æg, creme fraiche, ost, salt og peber sammen og fordel æggemassen over tærten. Bages ved 160 grader i ca. 30-40 min. 

BØNNESALAT

Bønnerne ´nippes´ og koges i vand tilsat salt til de er knap møre i ca. 5 min. Derefter hældes de i en sigte og overbruses med koldt vand.

Beluga linserne koges i saltet vand efter anvisningen på pakke, vandet hældes fra. Linserne vendes med lidt olie og hvidvinseddike og køles derefter ned. Bønner, belugalinser, semi tørrede tomater, feta og persille vendes forsigtigt sammen og smages evt. yderligere til med salt, peber, honning og hvidvinseddike

RISTEDE GRÆSKARKERNER

Kom græskarkernerne i et ildfast fad eller gastrobakke, drys med lidt fint salt og dryp med olivenolie. Bag dem i ovnen ved 180 grader til de er gyldne, og begynder at poppe som popkorn. Lad dem køle ned. 

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Italiensk dessert med et twist

Varm dig på denne skønne dhal fyldt med smag

Smagfulde gulerodsdeller, med den sprødeste melonsalat og en dejlig krydderurtedressing.

Smag på denne ret, som er den vegetariske version af chili con carne, med masser af lækre grønsager og varme krydderier, chokolade og kanel.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet