TÆRTE MED KARAMELISEREDE LØG OG SVAMPE – HERTIL BØNNESALAT MED BELUGALINSER

Ingredienser

6 personer passer til en springform


TÆRTE

1 stk. tærtedej, færdig

250 g svampe, (skæres i mindre stykker)

5 kviste timian

1 fed hvidløg (finthakket)

300 g rødløg (både)

2 spsk. Balsamico, rød

1 spsk. Sukker

5 æg

3 dl. Creme fraiche 18 %

75 g revet mozzarella

100 g grønkål, frisk (revet)

1 ½ tsk. Salt

½ tsk. Sort peber, stødt

50 g smør


BØNNESALAT 

450 g Grønne bønner, frisk

80 g Belugalinser

150 g Feta, i tern

125 g Semitørrede tomater

Bredbladet persille (grofthakket)


PYNT

50 g Græskarkerne, ristede



BASISVARER

Olivenolie

Salt og Peber 

Honning

Hvidvinseddike

Sukker

Balsamico

 

Fremgangsmåde

Tærte

Rengør og forbered grøntsagerne som beskrevet i ingredienslisten.

Smelt halvdelen af smørret på en dyb pande, tilsæt svampe, hvidløg og timian og steg i 5-10 min. Sættes til side. Smelt herefter den anden halvdel af smørret og tilsæt, rødløg, balsamico og sukker steg i ca. 10-15 min ved medium varme.

Beklæd en tærteform eller springform med den færdige tærtedej.

Fyld svampe og rødløg heri (fjern timiankvistene) fordel også grønkål i formene. Pisk æg, creme fraiche, ost, salt og peber sammen og fordel æggemassen over tærten. Bages ved 160 grader i ca. 30-40 min. 

Bønnesalat 

Bønnerne ´nippes´ og koges i vand tilsat salt til de er knap møre 

ca.5 min. Hældes i en sigte og overbruses med koldt vand

Beluga linserne koges i saltet vand efter anvisningen på pakke, vandet hældes fra. Linserne vendes med lidt olie og hvidvinseddike – køles ned. Bønner, Beluga linser, semi tørrede tomater, feta og persille vendes forsigtigt sammen og smages evt. yderligere til med salt, peber, honning og hvidvinseddike

Ristede græskarkerner 

Kom græskarkernerne i et ildfast fad eller gastro bakke, drys med lidt fint salt og dryp med lidt olivenolie. Bag dem i ovnen ved 180 grader til de er gyldne og begynder at poppe som popkorn. Køles ned

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet