Tomattærte med hytteost og timian

Dejlig hverdagsret med smæk på farverne

Ingredienser

6 personer
TÆRTEDEJ
80 g grahamsmel eller fuldkornshvedemel
120 g hvedemel
1 dl olivenolie
1/2 dl vand
1 tsk salt
TÆRTEFYLD
4 løg
3 spsk olivenolie
3 æg
300 g hytteost
100 g vesterhavsost
350 g blommetomater
2 tsk honning
3 spsk balsamico
1/2 tsk salt
En knivspids peber
Frisk timian


QUINOASALAT MED MAJROE

120 g sort quinoa
250 g edamamebønner 
200 g majroe

200 g cherrytomater
60 g rucola

Fremgangsmåde

TOMATTÆRTE

TÆRTEDEJ

Bland først mel og salt sammen. Gnid olivenolien sammen med melet med fingrene og tilsæt vand. Ælt dejen let sammen til en lind dej. Husk at mængden af vand kan svinge – alt efter temperatur og meltype.

Smør en tærteform og tryk dejen ud i formen med fingerspidserne. Prik huller i dejen med en gaffel og sæt den i en 180 grader varm ovn i ca. 10 minutter.

FYLD

Pil løgene og skær dem i tern. Steg løgene i lidt olie på en pande til de er gyldne. Pisk æg, hytteost, noget af den friske timian, salt og sort peber sammen i en skål. Riv vesterhavsosten på et rivejern. 

Fordel løgene på den forbagte tærtedej, hæld æggeblandingen over og drys med revet ost. Skær blommetomaterne i halve og læg dem på toppen af tærten med skrællen nedad. Pensel hver tomat med lidt honning og balsamico. Pynt til sidst med resten af den friske timian.

Bag tærten ved 160 grader i ca. 30-35 minutter til æggemassen har sat sig. 
 

QUINOASALAT MED MAJROE

Kog quinoaen i vand tilsat salt til quinoaen er netop mør – hæld evt. overskydende væske fra.

Tø edamamebønnerne op, rens majroen og skær den i små tern. Vend edamamebønner og majroe i quinoaen og smag til med salt, peber og æblecidereddike.

Pynt salaten med cherrytomater og rucola og nyd. Velbekomme!

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Fyldt med næringsrige og mættende grøntsager

Dejlig hverdagsret med smæk på farverne

Smagen af sydens sol kombineret med gode danske råvarer

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet