Ingredienser
80 g grahamsmel eller fuldkornshvedemel
120 g hvedemel
1 dl olivenolie
1/2 dl vand
1 tsk salt
4 løg
3 spsk olivenolie
3 æg
300 g hytteost
100 g vesterhavsost
350 g blommetomater
2 tsk honning
3 spsk balsamico
1/2 tsk salt
En knivspids peber
Frisk timian
QUINOASALAT MED MAJROE
120 g sort quinoa
250 g edamamebønner
200 g majroe
200 g cherrytomater
60 g rucola
Fremgangsmåde
TOMATTÆRTE
TÆRTEDEJ
Bland først mel og salt sammen. Gnid olivenolien sammen med melet med fingrene og tilsæt vand. Ælt dejen let sammen til en lind dej. Husk at mængden af vand kan svinge – alt efter temperatur og meltype.
Smør en tærteform og tryk dejen ud i formen med fingerspidserne. Prik huller i dejen med en gaffel og sæt den i en 180 grader varm ovn i ca. 10 minutter.
FYLD
Pil løgene og skær dem i tern. Steg løgene i lidt olie på en pande til de er gyldne. Pisk æg, hytteost, noget af den friske timian, salt og sort peber sammen i en skål. Riv vesterhavsosten på et rivejern.
Fordel løgene på den forbagte tærtedej, hæld æggeblandingen over og drys med revet ost. Skær blommetomaterne i halve og læg dem på toppen af tærten med skrællen nedad. Pensel hver tomat med lidt honning og balsamico. Pynt til sidst med resten af den friske timian.
Bag tærten ved 160 grader i ca. 30-35 minutter til æggemassen har sat sig.
QUINOASALAT MED MAJROE
Kog quinoaen i vand tilsat salt til quinoaen er netop mør – hæld evt. overskydende væske fra.
Tø edamamebønnerne op, rens majroen og skær den i små tern. Vend edamamebønner og majroe i quinoaen og smag til med salt, peber og æblecidereddike.
Pynt salaten med cherrytomater og rucola og nyd. Velbekomme!