Ingredienser
Tærtedej
80 g grahamsmel eller fuldkornshvedemel
120 g hvedemel
1 dl olivenolie
½ dl vand
1 tsk salt
Tærtefyld
4 løg
3 spsk. olivenolie
3 æg
300 g hytteost
100 g vesterhavsost
350 g blommetomater
2 tsk. honning
3 spsk. balsamico
½ tsk. salt
1 knsp. peber
Frisk timian
Olie til stegning
Quinoasalat med majroe
Fremgangsmåde
Tærtedej
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Bland mel og salt sammen. Gnid olivenolien sammen med melet med fingrene og tilsæt vand. Ælt dejen let sammen til en lind dej. Husk at mængden af vand kan svinge – alt efter temperatur og meltype.
Smør en tærteform og tryk dejen ud i formen med fingerspidserne. Prik huller i dejen med en gaffel og sæt den i ovnen i ca. 10 minutter.
Pil løgene og skær dem i tern. Steg løgene i olie på en pande til de er gyldne. Pisk æg, hytteost, timian, salt og peber sammen i en skål. Riv vesterhavsosten på et rivejern. Fordel løgene på den forbagte tærtedej. Hæld æggeblandingen over og drys med revet ost. Skær tomater i halve og læg dem på toppen af tærten. Pensel tomaterne med honning og balsamico. Pynt til sidst med resten af den friske timian.
Bag tærten ved 160 grader i ca. 30-35 minutter til æggemassen har sat sig.
Kog quinoaen i vand tilsat salt til den er netop mør – hæld eventuelt overskydende væske fra.
Hæld kogene vand over edamamebønner, rens majroen og skær den i mundrette tern. Vend edamamebønner og majroe i quinoaen og smag til med salt og peber og æblecidereddike.