CHOKOLADEKAGE MED RØDBEDE (GLUTENFRI)

Ingredienser

Passer til en springform på ca. 25 cm i diameter

170 g rødbede (store tern)

¼ dl vand

2 æg, M

55 g kokosolie (smeltet)

70 g olivenolie

½ tsk. Vaniljeekstrakt

25 g kakao pulver

1 tsk. Bagepulver

½ tsk. Flagesalt

200 g rørsukker

100 g rismel, grov

30 g havremel (eller havregryn blendet helt fint)

30 g glutenfrit mel

Allergener

Gluten, hvis der ikke tåles havre

Æg

 

Fremgangsmåde

Vej alle ingredienserne af og slå æggene ud i en skål.

Gør en springform med bunden beklædt med bagepapir klar, smør bagepapiret g siderne på springformen med olie.

Kom rødbeder, vand, æg, olierne og vanilje i en blender. Blend indtil massen er helt glat.

Kom massen i en skål – sigt de tørre ingredienser ned i de våde, vend i dejen indtil massen lige netop er glat og mixet sammen – brug en gummi spartel.

Fyld dejen i den bagpapirbeklædte og smurte springform, spred dejen godt ud i.

Bag kagen ved 160 grader i ca. 25 min. Midten skal virke ´affjedrende´ – stik en gaffel ned i centrum, der må ikke hænge noget dej ved. Hvis der gør det, gives kagen yderligere 5 min. Pas på ikke at bage kagen for længe, da den så vil blive tør!

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet