Ingredienser
4 personer
Gulerodsbøffer
4-5 gulerødder (300 g)
1 stor håndfuld persille
1 stor håndfuld frisk basilikum
2-3 forårsløg
1 tsk. salt
1 knsp. hvid peber
1 dl havregryn
½ dl sesamfrø
2 æg
1 dl hytteost
1 dl rasp
1-2 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller rapsolie til stegning
Melonsalat
¼ grøn spidskål (150 g)
1 tsk. æblecidereddike
1 knsp. salt
¼ agurk (100 g)
½ galiamelon (ca. 300 g uden skræl og indmad)
5-10 radiser
1 lille håndfuld dild
2 spsk. græskarkerner
Lidt ekstra jomfruolivenolie
Krydderurtedressing
1 stor håndfuld persille
2 spsk. purløg, hakket eller klippet
1 ½ dl creme fraiche
1 ½ dl ymer (eller et andet surmælksprodukt)
¼ tsk. paprika
½ tsk. salt
1 knsp. hvid peber
2 tsk. citronsaft
1 tsk. sukker
Fremgangsmåde
Riv gulerødderne. Skyl persillen grundigt, og hak den fint sammen med basilikum og forårsløg. Bland grøntsager og krydderurter godt med salt og peber.
Blend havregryn fint i en minihakker. Vend havregryn, sesamfrø, æg og hytteost i farsen. Kom til sidst rasp i lidt ad gangen (hold gerne lidt tilbage). Farsen skal virke sammenhængende og fast, men stadig klæbrig.
Form 8 bøffer, og steg dem på en varm pande i olie i ca. 10 minutter på hver side.
Snit spidskålen fint, og knug den med æblecidereddike og salt.
Halvér agurken, og skær den i tynde skiver på langs på et mandolinjern eller med en kartoffelskræller. Skær melonen over, fjern kernerne med en ske, og skær den i mundrette stykker. Skær radiserne i kvarte, og hak dilden fint. Vend det hele forsigtigt sammen.
Rist græskarkernerne på en pande i lidt olie, til de begynder at poppe. Drys dem over salaten.
Skyl og hak krydderurterne. Pisk alle ingredienserne sammen, og smag til med salt, hvid peber, citronsaft og sukker.