Gulerodsbøffer med melonsalat og krydderurtedressing

Smagfulde gulerodsdeller, med den sprødeste melonsalat og en dejlig krydderurtedressing.

Ingredienser

4 personer 

Gulerodsbøffer 

4-5 gulerødder (300 g)
1 stor håndfuld persille
1 stor håndfuld frisk basilikum 
2-3 forårsløg
1 tsk. salt
1 knsp. hvid peber
1 dl havregryn
½ dl sesamfrø
2 æg
1 dl hytteost
1 dl rasp
1-2 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller rapsolie til stegning 

Melonsalat 

¼ grøn spidskål (150 g)
1 tsk. æblecidereddike
1 knsp. salt 
¼ agurk (100 g)
½ galiamelon (ca. 300 g uden skræl og indmad) 
5-10 radiser 
1 lille håndfuld dild
2 spsk. græskarkerner
Lidt ekstra jomfruolivenolie

Krydderurtedressing

1 stor håndfuld persille
2 spsk. purløg, hakket eller klippet
1 ½ dl creme fraiche 
1 ½ dl ymer (eller et andet surmælksprodukt) 
¼ tsk. paprika 
½ tsk. salt 
1 knsp. hvid peber 
2 tsk. citronsaft
1 tsk. sukker 

 

Fremgangsmåde

Riv gulerødderne. Skyl persillen grundigt, og hak den fint sammen med basilikum og forårsløg. Bland grøntsager og krydderurter godt med salt og peber. 

Blend havregryn fint i en minihakker. Vend havregryn, sesamfrø, æg og hytteost i farsen. Kom til sidst rasp i lidt ad gangen (hold gerne lidt tilbage). Farsen skal virke sammenhængende og fast, men stadig klæbrig. 

Form 8 bøffer, og steg dem på en varm pande i olie i ca. 10 minutter på hver side. 

Snit spidskålen fint, og knug den med æblecidereddike og salt. 

Halvér agurken, og skær den i tynde skiver på langs på et mandolinjern eller med en kartoffelskræller. Skær melonen over, fjern kernerne med en ske, og skær den i mundrette stykker. Skær radiserne i kvarte, og hak dilden fint. Vend det hele forsigtigt sammen. 

Rist græskarkernerne på en pande i lidt olie, til de begynder at poppe. Drys dem over salaten. 

Skyl og hak krydderurterne. Pisk alle ingredienserne sammen, og smag til med salt, hvid peber, citronsaft og sukker. 

 

Opskrifter

Se vores andre opskrifter

Lækre og smagsfulde peberfrugter inspireret af det Israelske køkken

Mættende og farverig salat perfekt til efterårs- og vintermånederne

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Modtag vores yndlings opskrifter og nyheder direkte fra køkkenet