Ingredienser
2 løg (200 g)
Ekstra jomfruolivenolie
1 fed hvidløg
½-1 butternutsquash (600 g)
Salt
Peber
300 g god pasta, evt. penne
½ savojkål (400 g)
80 g soltørrede tomater
Pynt
Revet parmesan
Friskhakket kruspersille
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skær løgene i tynde ringe. Kom en god sjat olie på en pande, og varm den op til middelvarme. Steg løgringene, og vend dem ofte, til de er bløde og gyldenbrune – det tager ca. 15-20 minutter. Tag dem af panden.
Hak hvidløget fint. Fjern skrællen (kan ikke spises) og kernerne fra butternutsquashen, og skær den i mundrette tern. Kom ternene i et ovnfast fad med bagepapir, og vend med olie, hvidløg, salt og peber. Bag ternene i ovnen i ca. 20-25 minutter, til de er netop møre.
Kog pastaen i vand tilsat salt, til den er al dente.
Skær savojkålen i tynde strimler. Kom igen olie på panden, og steg kålen, til den falder sammen og er let gyldenbrun. Krydr med salt og peber.
Vend det hele sammen og tilføj soltørrede tomater. Smag til med salt og peber.
Pynt retten med revet parmesan og persille.